adscode
adscode

İtirazlara Ses Vermek Gerek!

MEB, YÖK, ÖSYM gibi geleceğimize yön veren kurumlar, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen itirazlara yeterince önem vermiyor,

İtirazlara Ses Vermek Gerek!
Günün Yazısı
MEB, YÖK, ÖSYM gibi geleceğimize yön veren kurumlar, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen itirazlara yeterince önem vermiyor, hatta, hiç incelemeden bu itirazlarını ret ediyorlar. Ne zaman ki yargıya gidiliyor ya da ısrarlı takip söz konusu oluyor, işte o zaman tamam diyorlar!

Dünden, bugüne baktığımızda, sınavlardaki hatlara hep veli, öğrenci, öğretmen ve medyadan gelen itirazlarla gün yüzüne çıktı!
Ve her defasında, kurumları yıpratmak için ortaya atılan asılsız iddialar olduğu söylendi ama her defasında da yazılanlar, söylenenler doğru çıktı!
Hatasız kul olmayacağı gibi hatasız kurum da olmaz.  Ama bunu, alışkanlık haline getirmediğimiz sürece.
Söz konusu kurumlar, hatasız sınav yapmayı, çoktan unuttular. Her sınavda, mutlaka bir kaç soru iptal edilmek zorunda kalıyor.
Hatadan dönmek bir erdemdir ve bu hatalarını, gönülsüz de olsa, düzeltmek zorunda kaldıkları için her şeye rağmen yine de alkışlarız...
Ama ne olur artık, bu işe bir çare bulun, çünkü, bu hatalar, bu kurumlara olan güveni, her geçen gün azaltıyor ve en doğru yaptıkları işleri bile sorgulatır hale getiriyor!..
Benzeri hataları, öğrenciler yaptığında, canlarına okuyan bu kurumların, söz konusu kendileri ya da personelleri olduğunda, niye bu kadar sessiz kaldıkları da manidar!
YÖK ve YBÜ'nin  STS'de yaptıkları bu hata ve iptaller, umarız, bu yılın ilk ve son hata ve iptalleri olur!...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)