adscode
adscode

İTÜ MDK Different Futures Summit

İTÜ Mezunlar Derneği’nin öğrenci platformu olan İTÜ Mezunları Derneği Kulübü tarafından 2016’dan beri her sene düzenlenen DFS (Different Futures Summit)...

İTÜ MDK Different Futures Summit
Eğitim

İTÜ Mezunlar Derneği’nin öğrenci platformu olan İTÜ Mezunları Derneği Kulübü tarafından 2016’dan beri her sene düzenlenen DFS (Different Futures Summit), İstanbul Teknik Üniversitesi'nde aynı bölümü bitirmiş fakat okuduğu bölümden çok farklı alanlarda kariyer yaparak başarılı olmuş mezunları bu yıl da aynı panelde buluşturdu. “Bölümün Hayallerinin Önüne Geçmesin” mottosu ile yola çıkan DFS, okuduğu bölüm doğrultusunda kariyer yapan alanında lider mezunlara da yer vererek gelecek planları konusunda kararsız gençlerin kariyer planlama ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.


Bu organizasyonun temel hedefi üniversite öğrencilerine eğitim hayatında ve ileriki kariyer yolculuğunda ışık tutmak, fark yaratmalarını sağlamak için ilham kaynağı olmaktır. DFS, kurumsal hayattan girişimciliğe, sanattan spora birçok farklı alanda yol almış tanınmış isimlerin katılımıyla gerçekleşen paneller ve konuşmalar şeklinde ilerledi. 


“Engelsiz DFS”te işitme engelli öğrencilerin de faydalanabilmesi için sahnede işitme dili çevirmeni oturumlara eşlik etti.
DFS ile birlikte hayata geçirilen “Kitap Projesi”nde ise katılımcı, konuşmacı ve organizasyon ekibinin temin ettiği kitaplar ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise kütüphanelerine yardım için toplandı.
DFS, 20-21 Şubat 2019 tarihlerinde, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

DFS KONUŞMACILARI: 
-İlber Ortaylı, Akademisyen 
-Celal Şengör, Akademisyen 
-Steven Young, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı 
-Cem Yaşar Özey, Morhipo.com CFO 
-Selçuk Aydemir, Yazar-Senarist-Yönetmen 
-Sevginar Baştekin, 1K Kimya kurucusu 
-Evrim Kırmızıtaş Başaran, Remax Dünya Rekortmeni 
-Kaan Çaydamlı, Radyo Yapımcısı 
-Aykut Burak Çelikkanat, Stampoli Tekstil kurucusu 
-Özlem Çelikkanat, İpekyol Mağazacılık ve Tedarik Direktörü 
-Şevket Çekikkanat, Flormar CTO 
-Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkanı 
-Emre Ulusoy, Hadi Kurucusu 
-Gökhan Örün, Hadi Kurucusu 
-Eray Eren, Colendi Kurucusu 
-Samet Köse, Scotty Kurucusu 
-Hakan Elbir, Türkcell Diyalog Müzesi Kurucu
-Güneş Turan, Fluke Corp. Ülke Müdürü
-Tevfik Uyar, Akademisyen, Bilim Kurgu Yazarı, Eğitmen


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)