adscode
adscode

İTÜ öğrencileri endüstriyel robot uygulamalarını deneyimledi

Fabrika otomasyonunda dünyanın saygın üreticileri arasında yer alan FANUC, İTÜ OTOKON (Kontrol ve Otomasyon) Kulübü iş birliğiyle vaka çalışması gerçekleştirdi.

İTÜ öğrencileri endüstriyel robot uygulamalarını deneyimledi
Üniversite

FANUC’tan İTÜ öğrencilerine yönelik vaka çalışması etkinliği

Etkinlikte FANUC robotlu üretim hatlarına yönelik 5 farklı problem, gruplar halindeki öğrencilerin çözümüne sunuldu. En başarılı çalışmayı yapan ekip, FANUC bünyesinde verilen robot programlama eğitimini almaya hak kazandı. FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, FANUC olarak endüstriyel robot uygulamaları alanında mühendislerin sıkça karşılaştığı ve çözüm getirmek adına projeler ürettiği konuları öğrencilerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Dünya genelinde 650 bini aşkın endüstriyel robot ve 25 milyonun üzerinde toplam ürün kurulumuyla sektörün önemli otomasyon üreticilerinden olan FANUC, 2 Mayıs 2021 tarihinde İTÜ OTOKON (Kontrol ve Otomasyon) Kulübü ile bir vaka çalışması gerçekleştirdi. Etkinliğe başvuran öğrenciler arasından 30 kişinin katıldığı çalışmada FANUC Türkiye Uygulama Mühendisi Emre Bekler, FANUC teknolojileri hakkında bir sunum yaptı. Ardından FANUC robotlu üretim hatlarına yönelik 5 ayrı problem, gruplar halindeki öğrencilere sunuldu. Sonrasında önceden hazırlanan bir ROBOGUIDE simülasyon hücresi ve uygulama videoları ile var olan robotlu üretim hattını iyileştirme konusunda çalışmalar talep edildi. İyileştirmelere örnek olarak da robot modeli seçimi, yerleşimi, kapasite seçimi, cycle time, makine besleme uygulamaları gibi konular yer aldı. Sorunun çözümü için en başarılı yöntemi uygulayan öğrenci grubu 1350€ değerinde FANUC Akademi sertifikalı robot programlama eğitimine hak kazandı.

“Sahada karşılaşılan konuları öğrencilerle buluşturmayı hedefliyoruz”

İTÜ OTOKON Kulübü’nün düzenlediği etkinlikleri yakından takip ettiklerini belirten FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, beyin fırtınası gerçekleştirilebilen vaka çalışmalarının öğrencilere faydalı olduğunu söyledi. Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: Öğrenciler problemlere cevap bulmak için çalışırken, bir yandan da sahadaki gerçek sorunlara şimdiden çözüm üretme fırsatı yakaladı. Bu etkinliğin bir diğer önemli noktası ise uyum içerisinde birden fazla probleme yönelik çözüm üretmek, hemfikir olmak ve bunu da bir sunuma dökerek ekip sözcüsü aracılığıyla profesyonellere anlatmak. Bu mini yarışma sonucunda kısa sürede en iyi çözümü getiren ekip, FANUC’un temel seviye robot programlama eğitimi ile hem kendini geliştirme imkanı bulacak hem de bu eğitimin sertifikasını özgeçmişine dahil edecek. FANUC olarak endüstriyel robot uygulamaları alanında mühendislerin sahada sık karşılaştığı ve çözüm getirmek üzere projeler ürettiği konuları öğrencilerle buluşturmaya devam etmeyi hedefliyoruz.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)