adscode
adscode

İÜ Rektörü Prof. Yunus Söylet’e Fahri Doktora

​Bulgaristan Bilimler Akademisi’nden Fahri Doktora Alan İlk Türk Bilim Adamı İÜ Rektörü Prof. Yunus Söylet Bulgaristan Bilimler Akademisi İÜ Rektörü c’e Fahri Doktora Unvanı Verdi.

 İÜ Rektörü Prof. Yunus Söylet’e Fahri Doktora
Etkinlikler

Bulgaristan Bilimler Akademisi, İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’e “Fahri Doktora” verdi.
İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, bilimsel ve yöneticilik kariyerindeki başarıları, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki akademik ve bilimsel işbirliğindeki çabaları, bilimin gelişimi ve inovasyonları noktasındaki katkılarından dolayı Fahri Doktora unvanına layık görüldü.
İÜ Rektör Prof. Yunus Söylet, düzenlenen törende Fahri Doktora Belgesi’ni Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanı Acad. Stefan Vodenicharov’dan aldı.

“Kültürlerarası Köprü Bilimle Kurulur”
Bulgaristan Bilimler Akademisi cüppesini giyen İÜ Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, törendeki konuşmasına aldığı ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı ve sözlerine şöyle devam etti:
“Fahri doktora ile ödüllendirildiğim ve bu ödülü böyle saygın ve seçkin bir akademik grubun üyelerinden aldığım için şeref ve onur duyuyorum. Kökleri Balkanlarda olan bir ailede doğmuş olduğumdan dolayı bu ödülü burada almanın benim için özel bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etmek isterim.
Yakın geleceğimizi sağlam temellerle inşa etmek için bu dünyanın ortak güzel bir parçası olmak bize önemli bir imkan sağlıyor. Yüksek öğretim alanında olduğumuz için diğer eğitim kurumlarından çok daha fazla sorumluluğa sahibiz. Çünkü farklı insanlar, farklı toplumlar ve kültürler arasındaki en sağlam köprü bir tek bilim ile kurulur. Bunun için çaba göstermeli ve çalışmalıyız.”
Törene, Türkiye Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, 2008-2012 yılları arasında Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanlığı yapmış olan  Prof. Nikola Sabotinov, Bulgaristan Bilimler Akademisi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Blagovest Sendov ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Tören sonrasında İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet onuruna Türkiye Sofya Büyükelçiliğinde bir yemek düzenlendi.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)