adscode
adscode

Jul, Faransız Kültür Merkezi'nde

​İstanbul Fransız Kültür Merkezi 16 Aralık Salı günü saat 19.00'da "Silex and the city" çizgi film dizisinin yaratıcısı ünlü Fransız çizer Jul'ü ağırlıyor.

Jul, Faransız Kültür Merkezi'nde
Kültür Sanat
Sanatçı ile gerçekleşecek söyleşinin ardından 2013'de Fransa'da en çok izleyici toplayan animasyon dizisinden 30 dakikalık bir bölüm Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.
 
Charlie Hebdo gibi Fransa'nın önde gelen yayınlarında basın çizerliği yapan Jul'ün (gerçek adıyla Julien Berjeaut) yayınlanmış birçok çizgi roman albümü bulunuyor. Sanatçının 2009 yılında Dargaud Yayınları'ndan çıkan "Silex and the city" çizgi romanı 250.000 adedin üzerinde basıldı. Bu başarının ardından  çizgi film olarak uyarlanan "Silex and the city" 2012 yılında Arte kanalında yayınlanmaya başladı. Bu yıl üçüncü sezonu süren dizi 1.3 milyon izleyici ile 2013 yılında Fransa'nın en çok seyredilen animasyon dizisi oldu.
 
Yontmataş döneminde geçen ve 3 dakikalık bölümlerden oluşan "Silex and the city", yaşadığımız çağa Taş Devri'nden hiciv dolu bir bakış getiriyor. Dizideki karakterlerlerin seslendirmesini yapanlar arasında ise Daniel Cohn-Bendit gibi siyasetçiler, müzisyen Julien Clerc ve yazar Amélie Nothomb bulunuyor.
 
Grafiker, gazeteci ve fotoğrafçı David Rault'un moderatörlüğünde ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Arkeoloji bölüm başkanı Martin Godon'u katılımıyla Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek söyleşinin ardından diziden 30 dakikalık bir bölüm Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.
 
Jul'ün Fransa'da 150.000'den fazla satan ve 8 ayrı dile çevirilen kitabı "Filozoflar Dünyası" Aylak Yayınları tarafından Mart 2015'te Türkçe çevirisiyle yayımlanacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)