adscode
adscode

Kadıköy Anadolu Lisesi devasa bir bilim laboratuvarına dönüşecek

5 -9 Mart tarihlerinde düzenlenecek Kadıköy Anadolu Lisesi Bilim Şenliği’nde İstanbul’un farklı liselerinden katılacak öğrenciler çeşitli deneyler yapacaklar. Atölye çalışmalarında tıp mühendisliği robotik,…

Kadıköy Anadolu Lisesi devasa bir bilim laboratuvarına dönüşecek
Lise
İstanbul'un ve Türkiye'nin köklü eğitim- öğretim kurumlarından Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) okul idaresi, öğrenci ve veli üçgeninde yakaladığı uyumun meyvelerini topluyor.  Bir ay önce 50'ye yakın liseden 300 katılımcı ile liseler arasında  gerçekleştirilen en geniş kapsamlı ulusal forumu düzenleyen KAL, bu kez çok iddialı bir bilim şenliğine ev sahipliği yapacak. 

Okul idaresinin teşviki ile KAL Bilim Kulübü'nün aylar öncesinden hazırlıklarına başladığı şenlik 5 - 9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde KAL adeta bir bilim laboratuvarına dönüşecek. İstanbul'un farklı liselerinden davet edilen öğrenciler 5 gün boyunca çeşitli deneyler yapacaklar. Atölye çalışmalarında tıp mühendisliği,  robotik, su roketi, kodlama gibi  birbirinden ilginç konuları deneyimleme imkânı bulacaklar.  Yapay zeka ve cyborg gibi alanlarda son gelişmelerin de mercek altına alınacağı şenliğe Prof. Dr. Ata Akın, Prof. Dr. Cem Say, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Nihat Berker ile Prof. Dr. Selçuk Topal söyleşi ve konferanslarıyla katkı sunacaklar. Ayrıca değişik liselerden öğrencilerin katılımıyla düzenlenecek bilgi yarışması şenliğe farklı bir renk katacak.

KAL öğrencilerinin şenlik için özel hazırladıkları ve Mars yolculuğu, iş hayatında cyborg tehdidi gibi konulara da yer verilen Genç Bilim Dergisi konuklara ücretsiz dağıtılacak. 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)