adscode
adscode

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin Barınma Sorunu Son Buldu

2017-2018 öğretim yılı öncesi, deprem riski ve fiziki yetersizlik nedeniyle kapatılan Kadıköy Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan yaklaşık 300 öğrenci için harekete geçen Kadıköy Belediyesi, prefabrik bir…

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin Barınma Sorunu Son Buldu
Eğitim
Açılışı gerçekleştiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "90 günde 3 bin 714 metrekarelik inşaat yapılıp teslim edildi” dedi.
Kadıköy Anadolu Lisesi Pansiyonunun kapatılması kararıyla okulda öğrenim gören 300 civarında öğrencinin barınma sorunu ortaya çıkmıştı. Öğrencilerin bu sorununu çözmek için Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunları Derneği, Anadolu Lisesi velileri ve gönüllü bağışçılar ile Kadıköy Belediyesi el ele verdi. Kadıköy Belediyesi, yurt binasının yenilenmesi sürecinde yatılı öğrencilerin okuldan ayrılmadan öğrenimlerine devam etmeleri için öğrencilerin kalabileceği prefabrik bina yapımını üstlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrası yapımına başlanan pansiyon binası tamamlanarak hizmete açıldı. Büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirilen açılışta, öğrenci ve veliler Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti.

“90 günde 3 bin 714 metrekarelik inşaat yapılıp teslim edildi”
Öğrencilere böylesine özel bir hizmet yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Velilerimiz Ağustos ayında bize geldiler. Öğrencilerin kaldığı pansiyonun riskli bina olduğunu ve çocukların orada kalamayacağını söylediler. Yaklaşık 90 günlük bir süre içerisinde 150 kişilik kız,150 kişilik erkek ve bir de yemekhanesi olmak üzere toplam 3 bin 714 metrekare inşaat yapılıp teslim edildi. Aslında bir aydır oturuyorlar. Açılışı biraz gecikti. Gençler bizim geleceğimiz. Bu okula Anadolu’nun her tarafından öğrenciler geliyor. Hem Kadıköy’ü tanıyorlar hem bu kentin birikimini buradan alıp bütün Anadolu’ya, bu ülkeye yayıyorlar. Bu bizim için çok önemli. Bu okul da çok önemli bir okul. Dünya sıralamasında on ülke geriye düştük. 40’ıncı sıralardan 51’inci sıraya düştük. Bunun yükselmesini istiyoruz. Çocuklarımız ne kadar iyi olursa ne kadar iyi öğrenim görürse emin olun ülkemizin geleceği o kadar iyi olur. Çocuklarımıza ne yapsak bizim için azdır” diye konuştu.

“Başkanımızın çok büyük emeği var”
Yeni pansiyonlarına kavuştukları için mutlu olduğunu dile getiren Müge Gümüş, “Son sınıfım. Velilerimizin çok büyük emeği var. Belediye başkanımızın çok büyük emeği var. Kalacak yerimizi ücretsiz bir şekilde belediye başkanımız sağladı. Okulumuzun içerisindeyiz, çok mutluyuz” dedi.
Sena Akyurt ise, “12’nci sınıf öğrencisiyim. Büyük hayallerimiz vardı ve bunu sağlayacak koşullarımız yoktu. Şuan bu sağlandı bize. Velilerimiz ve belediye başkanımız sayesinde. Şuan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
150 kız ve 150 erkek öğrenci olmak üzere 300 öğrencinin kalabileceği yurtta, iki ayrı yatakhane ve 992 metrekare alana sahip yemekhane bulunuyor. Dört veya altı kişilik odaların bulunduğu yatakhaneler ise 2 katlı ve toplam 1270 metrekare alandan oluşuyor. Yurt binasında ayrıca etüt odaları ve dinlenme odaları bulunuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)