adscode
adscode

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Kadir Has

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Aydın

Kuruluş tarihi: 28.05.1997

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Hukuk, İletişim, İşletme, Sanat ve Tasarım, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 7 fakültesi, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 MYO, 2 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 7.060 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 263 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: ÖSYM Bursları, Kadir Has Bursları ve Başarı Bursları olmak üzere 3 farklı burs olanağı sunuyor. Kadir Has Bursu çerçevesinde ilk 100 içinde yer alan öğrencilere ayda 2.000 TL; ilk 500 ile ilk 3000 arasında yer alan öğrencilere de kademeli olarak 1000 TL ile 250 TL aralığında eğitim desteği sağlıyor. 

Yurt olanakları: Hasköy’de Erkek Öğrenci Konuk Evi, Cibali Kampüsü’nün yakınında da Kız Öğrenci Konuk Evi bulunuyor. 

Öğrenci kulüpleri: 41 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle anlaşmaları: Çift diploma ve değişim programları kapsamında 24 ülkede 79 anlaşması bulunuyor. 

Öğrenim ücretleri: KDV hariç, fakülteleri 27.474 TL ile 41.924 TL aralığında, MYO’lar 14.504 TL ile 15.960 TL aralığında. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Fakültelerimizin eğitim dili İngilizce olmakla birlikte Türkçe eğitim veren bölümlerimiz de bulunmaktadır. Yoğun ancak öğrenci merkezli bir eğitim modelimiz var. Ders programlarının uluslararası standartlara uygun, esnek ders saatleri ve öğrencinin ilgi duyduğu alanlarda çalışmasını sağlayacak şekilde düzenliyoruz. Bu model ile öğrencilerimize çift anadal, yandal gibi imkânlar ile hem üniversitemizde hem de yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerde eğitimlerini tamamlayarak her iki üniversitenin de diplomasını alabildikleri farklı olanaklar sunuyoruz. Öğretim üyelerimizin pek çoğu eğitimlerinin büyük bölümünü yurt dışında tamamlamış, doktoralarını da yine yurt dışında dünyanın en önemli üniversitelerinde tamamlamış bulunuyor. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek amacıyla kontenjan sayımızı artırmadan burs oranlarımızı yaygınlaştırıyoruz.

İletişim Bilgileri: www.khas.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)