adscode
adscode

Kampa Hazır mısınız? Geleceğin Yıldızları Keşfe Çıkıyor!

Okulların kapanmasına az bir zaman kala birçok ebeveyn çocuklarının yaz tatilini etkin bir şekilde geçirmesi ve bütün yılın yorgunluğunu atması için yaz kamplarını ya da yaz okullarını tercih etmeye başladı.

Kampa Hazır mısınız? Geleceğin Yıldızları Keşfe Çıkıyor!
Röportaj

Yaz tatilinde aileler çocuklarına etkin bir yaz programı oluşturmak için plan yapmaya ve alternatifleri değerlendirmeye başladı.

Çocuklar ve gençler için yeni deneyimler edinme, yeni bir sosyal çevre, sorumluluk almayı öğrenme gibi pek çok kazanımlar sağlayan yaz programları aynı zamanda çocuklarının gelişiminin ve eğitiminin önemsendiği disiplinli bir ortam olduğundan anne babalar için de büyük bir avantaj. 

Yaz okulları da bu isteğin en iyi şekilde karşılanacağı yerlerden biri. Ancak yaz okulunu seçerken ailelerin bu konuda karar verme sürecinde göz önünde bulundurması gereken önemli noktalar bulunuyor. 

Çocuğunuz için en doğru yaz programını nasıl oluşturacaksınız, hangi program onun için çok daha uygun, çocuğunuzun beklentisi hangi yönde tüm bunlar için yolunuza ışık tutmak adına uzman görüşlerini paylaşmaya devam ediyoruz.

Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet, ailelerin çocukları için  yaz programı belirlerken dikkat etmeleri, ön planda tutmaları gereken önemli noktaları Eğitim Ajansı okurları için değerlendirdi.

 26 yıllık kamp tecrübesiyle bugüne kadar 67 ülkeden farklı kültür ve yaştaki çocukları buluşturan Geleceğin Yıldızları, çocuklara ve gençlere ömür boyu hatırlayacakları renkli hatıralar ve deneyimler yaşayabilecekleri bir ortam sağlıyor. 

Peki bu başarıyı neye borçlular, bu yıl için hangi programları oluşturdular, ne tür hizmetler veriyor, hangi çalışmaları yürütüyorlar.



RÖPORTAJ: BİLLUR OCAK

   



----İLGİNÇ BİR KURULUŞ HİKAYESİ------

-Geleceğin Yıldızları'nın başarı hikayesi nasıl başladı?

Geleceğin Yıldızları 1989 yılında Fahrettin Gözet tarafından kuruldu. Günümüzde ise Kurucu Fahrettin Gözet, Kurucu Murat Gözet ve Genel Müdür Osman Gözet üç kardeş tarafından yönetimi sürdürülüyor.

Geleceğin Yıldızları’nın ilginç bir kuruluş hikayesi bulunuyor. Üniversite yıllarında fason gelinlik üretimi için sermaye biriktirmeye çalışan Fahrettin Gözet ve arkadaşının para kazanmak için basketbol kursu düzenlemesiyle Geleceğin Yıldızları’nın temelleri atılıyor. Antrenmanların daha hareketli geçmesi için Murat Gözet İstanbul’a geliyor. Bu süreçten sonra ise zamanla ünü artmaya başlayan Geleceğin Yıldızları, Fahrettin Gözet ve Murat Gözet tarafından geliştirilmeye ve kalıcı hale getirmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. İlerleyen zamanlarda ise küçük kardeş Osman Gözet Genel Müdür olarak yönetim kadrosunda yerini aldı. Aradan geçen 26 yılın ardından Geleceğin Yıldızları'nın basketbol okullarına, kamplarına katılmış on binlerce genç, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde bu aile içinde güzel dostluklar kurdu ve iyi alışkanlıklar edindi.



---26 YILLIK KAMP TECRÜBESİ------

-Geleceğin Yıldızları’nı kısaca tanıtır mısınız?

1989 yılında kurduğumuz Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, yıl boyu devam eden spor okulları, sömestr kayak kampları ve bahar kamplarının yanı sıra, yaz döneminde 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok farklı ülkesinden çocukları bir araya getiren Geleceğin Yıldızları, çocuklara ve gençlere ömür boyu hatırlayacakları renkli hatıralar ve deneyimler yaşayabileceği bir ortam sağlıyor. 26 yıllık kamp tecrübesiyle bugüne kadar 67 ülkeden farklı kültür ve yaştaki çocukları buluşturan Geleceğin Yıldızları, hem değişik ülke ve şehirlerden hayat boyu sürecek arkadaşlıklara ortam hazırlıyor hem de çocukların içinde olan ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlıyor. 

Her yıl aralarında Almanya, İtalya, Fransa, Rusya, ve ABD gibi ülkelerin de yer aldığı birçok farklı ülkeden dünya çocukları ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen çocuklar, uluslararası standartlara sahip Geleceğin Yıldızları kamplarımızda buluşuyor. Kampçılara, dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı alanlarda uzmanlık sahibi deneyimli eğitmenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan dinamik ve geniş bir kadro koçluk yapıyor. Geleceğin Yıldızları’nın tüm kampları, ortalama 5 yıllık deneyimli koçlarıyla dünya standardının üst seviyesi olan 4:1 kampçı/eğitmen oranına sahip.

-Hangi yaş gruplarına göre ne tür kamp programlarınız var? Hangi aktiviteleri kapsıyor?

Geleceğin Yıldızları olarak 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı yaz kampı seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyoruz. 

-Yaz kampı için kayıtlar başladı mı, ne zamana kadar devam edecek?

Yaz kampları kayıtlarımız Ocak ayı itibariyle başlıyor. Kamplarımızın başlama tarihine kadar kontenjanlar dahilinde kayıt alabiliyoruz. 15 Haziran itibariyle Bağlarbaşı Yaz Okulumuzla kamp sezonumuzu açıyoruz.

-Kayıt olmak için hangi şartlar gerekiyor? Kontenjan sınırı var mı?

Kayıt işlemleri Geleceğin Yıldızları’nın merkez ofisinde, hafta sonu spor okullarında ya da yetkili yurt içi ve yurt dışı bölge temsilciliklerinde yapılıyor. Faksla ya da internetten yapılan kayıtlarda, kayıt formunun ve ödeme planının ulaşmasının ardında merkez ofis yetkilileri ailelerle temas kuruyor ve kaydın gerçekleştiğin bildiriyor. 

-Kamp süresi ne kadar, programlara göre değişiyor mu? İdeal bir kamp süresi ne kadar olmalı?

Geleceğin Yıldızları’nda tercih edilen programa göre kamp süresi, 1-2 hafta arasında değişiyor. Araştırma ve 26 yıllık gözlemlerimize dayanarak 7 yaşından itibaren her çocuğun planlı-donanımlı eğitmen gözetiminde yatılı kampları rahatlıkla ve keyifle tamamladığını söyleyebiliriz. İlk kez katılanlar için 2 haftalık kamp uygun olabilir, aile ve çocuğun talebine göre kamp süresi daha da uzatılabiliyor.



----BABALAR VE OĞULLAR KAMPI----

-Aile üyeleri de programa katılabiliyor mu? Onlar için farklı programlar mı var?

Geleceğin Yıldızları’nın genel kamp programları 5 – 17 yaş grubuna hitap ediyor. Ancak babalar ve oğullarına özel bir kamp programımız bulunuyor. İş yoğunluğundan çocuklarıyla kalite vakit geçirme fırsatı bulamayan babalara, oğullarıyla birlikte “Babalar ve Oğulları” kampı düzenliyoruz.

--- 7 YAŞINDAN İTİBAREN HER ÇOCUĞA KAMP TECRÜBESİ ------

-Küçük yaş gruplarında ailelerin endişe duydukları çeşitli konular vardır. Hijyen, güvenlik, sağlık hizmetleri gibi… Bu konularda ailelerin kaygısını nasıl minimize ediyor, o güveni nasıl veriyorsunuz?

Aileler aslında çocukları için programı ve eğitim kalitesi beklentilerine cevap olabilecek yaz programı arıyorlar.  Bu süreçte çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimi kampa gönderme kararında önemli etkenlerden birisi.  Başka bir önemli etken de ailelerin beklentilerine cevap kurumları araştırıp irtibat kurmaları.  7 yaşından itibaren her çocuk yatılı kamp tecrübesini rahatlıkla yaşayabiliyor, önemli olan çocuğun ve ailenin kamp kurumu tarafından bu tecrübeye hazırlanması.

Geleceğin Yıldızları’nın tüm kampları, ortalama 5 yıllık deneyimli koçlarıyla dünya standardının üst seviyesi olan 4:1 kampçı/eğitmen oranına sahip. Uludağ’daki kamp tesisleri olan Grand Yazıcı Otele ulaşım özel kamp araçları ile, sörf kamplarına ulaşım uçak ile sağlanıyor. Kamp süresince sağlık ekibi görev yapıyor, her kampçı için özel sağlık sigortası yapılıyor.

-Ailelerin gün boyunca çocuklarını gözlemleme ya da takip edebilme şansı var mı? Bu konuda hangi hizmetler veriliyor?

Kamplarımız boyunca çocuklarımızın teknolojik aletler ve iletişim araçlarını yanında bulundurmamalarını tavsiye ediyoruz. Kamp ortamına adapte olma ve verimli bir deneyim olması amacıyla kampçılar ailelerle belirli sıklıkta iletişim kuruyor. Ancak kamp süresi boyunca aileler kamp yöneticileriyle 7 /24 iletişim kurup, çocukları hakkında detaylı bilgi alabiliyorlar.

----YATILI KAMPA HAZIR OLMAYANLAR İÇİN ŞEHİRDE KAMP HAYATI-----

-Tüm programlarınız konaklama içeriyor mu? Yatılı olmayan kamp programlarınız neler? 

Geleceğin Yıldızları olarak yatılı kamplarının dışında kendini henüz yatılı kampa hazır hissetmeyen ve yazın bir bölümünü İstanbul’da geçirmek durumunda olan 5 -12 yaş grubu çocuklar için 22 Haziran -  21 Ağustos tarihlerinde düzenlediğimiz Summer City Camp ile çocuklara hem şehrin hem yeşilliklerin içinde kampçılık ruhunu yaşatıyoruz. İstanbul'un en seçkin okullarından olan TED İstanbul Koleji Beykoz Acarkent kampüsü; spor salonları, sahaları, güzel sanatlar atölyeleri, İngilizce dersleri için ayrılmış sınıfları ve sosyal alanları ile Summer City Camp için ideal bir ortam oluşturuyor. Bununla birlikte bu yıl 7- 12 yaşa özel Bağlarbaşı Yaz Okulumuz başlıyor. İstanbul’un her köşesinden gelen çocukların, keyifli bir kamp ortamında eşsiz bir deneyim yaşayacağı Bağlarbaşı Yaz Okulu,  15 Haziran – 14 Ağustos tarihleri arasında 2’şer haftalık programlar halinde sunuluyor. Bağlarbaşı Korusu’nun güzellikleri içinde uzman eğitmenlerle futbol, basketbol, beyzbol, voleybol, hokey, masa tenisi, badminton gibi fiziksel aktivitelere katılan çocuklar el sanatları çalışmaları, resim yaparak kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Çocuklar, kamp süresince seçmeli pek çok sosyal etkinliğe de katılabiliyor.

-İstanbul'un her bölgesine servis hizmeti sunuyor musunuz? Yatılı olmayan gündüz programlarınız hangi gün, hangi saatleri kapsıyor?

İstanbul’da bulunan kamp programlarımız için Anadolu Yakası ve Avrupa yakasının belli semtlerine servis imkanımız bulunuyor. 

İstanbul’da bulunan Summer City Camp ve Bağlarbaşı Yaz Okulu 2’şer hafta boyunca hafta içi her gün 09.00 – 16.00 saatleri arasında düzenleniyor. 

------EN ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMLAR---------

-Yaş gruplarına göre en çok tercih edilen programlar hangileri?

Geleceğin Yıldızları’nın Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da yapılan kampları 5-10 yaş, 10-13 yaş, 13-16 yaş ve 16-17 yaş olmak üzere dört farklı yaş grubuna ayrılıyor. Çocuklar, kamp programlarına 5 yaşından itibaren İstanbul Summer City Camp programı ile başlayabiliyor.  28 Haziran’da Uludağ’da başlayan yaz kamplarına ise 7-17 yaş arasındaki tüm çocuk ve gençler, yaşlarına uygun farklı kamp programlarından birini seçerek katılım gerçekleştirebiliyor. 



-Kampa katılan çocuklar ve gençler ne tür kazanımlar elde ediyor?

Kamp çocuklara eşi benzeri olmayan deneyimsel bir eğitim ortam sunuyor. Çocuklar ve gençler, özellikle onlar için tasarlanmış olan bir çevrede bağımsızlık, liderlik ve kendine güven gibi hayat dersleri öğrenir, sosyal ve fiziksel gelişimlerini devam ettirirler. Kampların neredeyse her anı öğretici ve eğlenceli anlarla donatılmıştır. Eğlence ve ilk elden edinilen deneyimler sayesinde kampçılar, ilerde üretken ve başarılı yetişkinler olmalarını sağlayacak becerilerini geliştirmek için bir fırsat yakalamış oluyorlar.


----GİZLİ KALMIŞ YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR----

Yaz döneminin kaliteli zaman geçirerek değerlendirilmesi konusunda önemli rol oynayan kamplar, öğrencileri öğrenmeye teşvik ederek, onları yeni şeyler denemeleri için cesaretlendiriyor ve gizli kalmış yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kamplar çocukların fit ve aktif kalmalarına, aynı zamanda da yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardım eden koçlar sayesinde daha da değerli hale geliyor. Kamplar, uzun yaz tatillerinde meydana gelen öğrenme kaybını da önemli ölçüde azaltıyor.





------PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ GELİŞİYOR-----


Kamplar gençlere yeteneklerini, ilgilerini ve değerlerini keşfetme imkanı sunuyor. Okulların bunların hepsini birden karşılaması mümkün değil. Bu tür kamp deneyimleri olan çocuklar daha sağlıklı, daha zinde ve problem çözme becerisi yüksek insanlar olarak hayata hazırlanıyorlar. Aynı zamanda kamplar takım çalışması, liderlik, uzlaşma ve saygı gibi değerlerin gelişmesine yardımcı oluyor.


-Kuruluşunuzdan itibaren Türkiye'den ve Dünyadan kampa katılım oranlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İlgi nasıl?

Geleceğin Yıldızları 26 yıldan beri okul dışı eğitim kamp sektöründe hizmet veriyor. Her yıl kendimizi geliştirerek çocukların kaliteli bir yaz geçirmesi ve hem eğlenceli hem eğitici yönde fayda sağlayabileceği farklı kamp programları sunuyor. Bugüne kadar Türkiye’nin birçok farklı şehri ve dünyanın 67 ülkesinden çocuk ve gençleri Geleceğin Yıldızları kampında buluşturduk. Her şeyden önce yaptığımız işin öneminin farkındayız. Bu nedenle işimizi profesyonel olarak yürütüyoruz. Dolayısıyla vermiş olduğumuz hizmetin, karşılığında gördüğümüz ilgi ve pozitif geri dönüşlerini alınca da yaptığımız işlerle gurur duyuyoruz. 


----YENİ DOSTLUKLAR-----

-Geleceğin Yıldızları ailesine katılan öğrencilerin sonraki kamplar için elde etmiş olacakları ayrıcalıklar var mı?

26 yıllık kamp sektörü tecrübemizle bugüne kadar çocuklarımızın kamp sonrasında gelecek yıl kampa katılmak için planlar yaptığını görüyoruz. Kampa katılan çocuklarımızın kurdukları dostluklar sayesinde sonraki yıl planlamalarında daha erken hareket ettiklerini gözlemliyoruz. 


-Genel itibariyle kamp ücretlerinizi öğrenebilir miyiz? Aileler ne kadar bütçe ayırmalı?

Kamp fiyatlarımız programlara göre 1.200 – 3.600 TL arasında değişiklik gösteriyor. 


-Aileler size nasıl ulaşabilir?

Aileler bizlere Bağdat Caddesi’nde yer alan ofisimizden 0 216 345 81 00 no lu kamp danışma hattımızdan ya da  HYPERLINK "http://www.geleceginyildizlari.com" www.geleceginyildizlari.com web sitemizden ulaşabilirler. 


------OKUL SEÇMEK KADAR ÖNEMLİ----

-Yaz kampı seçerken aileler nelere dikkat etmeli, önerileriniz neler?

Yaz kampı seçimi ailelerin okul seçiminde gösterdiği hassasiyeti gerektirecek kadar önem teşkil ediyor. Öğrencilerin keyifli ve faydalı bir kamp tecrübesi yaşayabilmeleri için öncelikle olarak öğrencinin ilgi alanı ve ailenin kamptan beklentisi belirlenmelidir.  Ailenin kampın içeriğin hakkında hemfikir olmasının ardından bu programı sunan kurumlar incelenmelidir.  Kurumların yöneticileri, tarihçesi, kampçılık tecrübesi, kamp programının içeriği, kampların yapıldığı tesislerin konumu ve konforu önemli kriterlerdir. Ailelerin mümkünse kamp şirketlerini çocukları ile beraber ziyaret etmelerini ve yöneticileri ile tanışmalarını tavsiye ediyoruz. 

Bunların yanı sıra öğrenciler ile kampı yaşayacak ekibin kampçılık tecrübesi ve bu alandaki deneyimleri araştırılmalı, kampçı-eğitmen oranı mutlaka öğrenilmeli. Kampa ulaşımda ve geziler sırasında kullanılan araçların seçimi, kampta sunulan sağlık hizmetleri ve sağlık sigorta kapsamı ailelerin kamp seçiminde göz önünde bulundurması gereken diğer konulardır.  Mutlaka her öğrenciye ve aileye uygun kamp mevcut, önemli olan ailelerin biraz zaman ayırıp araştırma sırasında hassasiyet göstermeleridir.

 

RÖPORTAJ: BİLLUR OCAK

   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)