adscode
adscode

Kamplarda 80 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor

AFAD Başkanı Oktay, "Kamplardaki çocuklarımızın, kız çocuklarının tamamı eğitimde. 80 bin öğrenci ve 3 binin üzerinde öğretmenimiz var." dedi.

Kamplarda 80 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor
Eğitim
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Türkiye'nin 10 sınır ilindeki 26 sığınmacı kampında bulunan kız çocuklarının tamamının eğitiminin devam ettiğini belirterek, "80 bin öğrenci ve 3 binin üzerinde öğretmenimiz var. Bunun ötesinde kamp dışıyla birlikte toplam öğrenci sayımız 330 bin, yıl sonu itibarıyla da 450 bini hedefliyoruz." dedi.

Oktay, yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla Türkiye'de biyometrik kayıtlı 2 milyon 750 bin Suriyeli sığınmacı bulunduğunu bildirdi.

AFAD Başkanı Oktay, 10 sınır ilinde 26 kamp bulunduğunu kaydederek, sadece güvenli bir liman arayışıyla Türkiye'ye gelenlerin "artık güvendesiniz, kendi halinizdesiniz" anlayışından ziyade, sadece barınma ve beslenmenin ötesinde her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlattı.

Hem kamp içindeki hem de kamp dışındaki kayıtlı tüm Suriyelilere ücretsiz sağlık hizmeti verildiğini belirten Oktay, şöyle devam etti:

""Kamptaki çocuklarımızın, kız çocuklarının tamamı eğitimde. 80 bin öğrenci ve 3 binin üzerinde öğretmenimiz var. Bunun ötesinde kamp dışıyla birlikte toplam öğrenci sayımız 330 bin, yıl sonu itibarıyla da 450 bini hedefliyoruz. Toplam nüfusun yüzde 30-35'inin okul çağındaki çocuklar olduğunu düşünürsek, 1 milyona yakın okul çağında çocuğumuz var. 330 bin çok büyük bir rakam, birçok Avrupa ülkesinin tek başına barındırdığı Suriyeli sayısının çok üzerinde bizde öğrenci var sadece. Ama diğer taraftan baktığımızda da üçte biri. Bunun sosyal bir probleme dönüşmemesi açısından şu anda eğitim birinci önceliğimiz. 2017 sonuna kadar da tüm çocuklarımızı eğitime alma hedefimiz var."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)