adscode
adscode

Kampüsü olmayan üniversite...

Kurulması düşünülen Sakarya Uygulamalı Teknik Bilimler Üniversitesi'nin kampüsü olmayacak mı? İşte buna ilişkin elimize ulaşan bir mesaj:

Kampüsü olmayan üniversite...
Eğitim
"Kurulması düşünülen Sakarya Uygulamalı Teknik Bilimler Üniversitesi, Türkiye'de ve Dünyada benzerine rastlanamayacak şekilde kampüsü olmayan Sakarya'nın ilçelerine dağıtılmış Fakültelerden oluşmaktadır. Eğitim ve Bilimsellikten uzak bir yaklaşımla tamamen ilçelerin ekonomik gelişimini amaçlayan bir şekilde üniversite kurulmaktadır. Hiç bir öğrenci hayatları boyunca okuyacakları tek bir üniversiteyi merkezden uzak küçük bir ilçede okumak istemeyeceği aşikardır.
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Kampüs içerisinde faaliyet gösteren, 3.500 öğrencisi, 112 personeli, 50.000 m2 kapalı alanı olan bir fakülte iken, ilçenin kısıtlı imkânlarına mahkûm edilecektir.

Türkiye’deki ilk ve tek akredite Teknoloji Fakültesi olan SAU Teknoloji Fakültesinin akreditasyonu iptal edilecek ve niteliği kaybolacaktır. Aynı zamanda bilimsel çalışmalarda da öncülük eden Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin kampüs içindeki mevcut yerinde faaliyetlerine devam etmesi hem ekonomik, hem de bilimsel yönden de önem arz etmektedir.

Teknoloji Fakültesi; 2010 yılında kurulan, 8 bölümden oluşan, 3.500 öğrencisi, 112 personeli, 30.000 m2 kapalı alanı olan bir fakültedir. Bunun yanında Üniversite kampüsünde ortak kullanım alanları olarak; yemekhane, kütüphane, sosyal tesisler, kantinler, sürekli eğitim merkezi, teknokent, konferans salonu ve ortak laboratuvarlar gibi birçok alanı bulunmaktadır. Tüm bu alanları da düşündüğümüzde Teknoloji fakültesinin yeni bir yerde kurulması en az 50.000 m2’lik inşaat alanı demektir. Bu da günümüz şartlarında en az 100 milyon TL’lik kaynak anlamına gelmektedir. Bu da günümüz şartlarında devletimizin kaynaklarının gereksiz yere heba edilmesi demektir. 

Sonuç olarak Teknoloji Fakültesi çalışanları ve öğrencileri Sakarya Üniversitesi'nden ayrılarak ilçede kurulacak olan fakülteye gitmek istememektedir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)