adscode
adscode

Kanada Başkonsolosluğu’nun düzenlediği 2. Kanada Eğitim Haftası başladı

Kanada Başkonsolosluğu bu yıl 2-7 Ekim tarihleri arasında Fulford Academy sponsorluğunda 2. Kanada Eğitim Haftası’nı düzenleyerek Kanada’nın önde gelen üniversite, kolej ve liseleri ile dil okulu yetkililerini…

Kanada Başkonsolosluğu’nun düzenlediği 2. Kanada Eğitim Haftası başladı
Eğitim
Hafta boyunca tanıtım, okul ziyaretleri, toplantılar, seminerler ve işbirlikleri için görüşmeler yapacak olan okul yöneticileri, 7 Ekim’de Wyndham Grand Oteli’nde düzenlenecek etkinlikte öğrencilerle bir araya gelip Kanada’da eğitim şartları hakkında bilgi verecek.

Kanada eğitim sistemini tanıtmak üzere kurulan EduCanada organizasyonuyla Türkiye’nin Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon himayesinde gerçekleştirilen Kanada Eğitim Haftası iki ülke arasındaki ticaret, işbirliği ve ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Shannon konuyla ilgili; “Kanada Başkonsolosluğu olarak bu etkinliğin ikincisini düzenliyoruz. Mart ayında yaptığımız ilk etkinliğin gördüğü ilgi ve başarısı nedeniyle yeni eğitim dönemiyle birlikte tekrar etmeyi uygun bulduk. Kanada hem ülke, hem de eğitim sistemi olarak öğrencilere büyük imkan ve fırsatlar sunuyor. Biz de bu fırsatları Türkiye’de birinci elden duyurarak eğitim için Kanada’yı tercih eden Türk öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Beşiktaş oyuncusu Kanadalı milli futbolcu Atiba ise: “Kanada insanların gerçek potansiyelini ortaya çıkarma konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Ben bugün Beşiktaş’ta oynayan milli bir futbolcu olmamı Kanada’nın bana sağladığı imkan ve desteğe borçluyum. Oğlum Noah’ın da aynı imkanları bulması benim için çok önemli. Bu nedenle büyüdüğünde üniversite eğitimi için Kanada’yı tercih edeceğini umuyorum” dedi.

Fulford Academy sponsorluğunda gerçekleştirilen 2. Kanada Eğitim Haftası’na Carleton University, Kwantlen Polytechnic University, Royal Roads University, The Northern Alberta Institute of Technology, University of Waterloo, College of New Caledonia, Columbia International College, Fanshawe College, Fulford Academy, Georgian College, Humber College, St.Lawrence College, VanWest College, Capital English Solutions, English School of Canada, The Language Gallery ve ILAC olmak üzere 17 okul katılacak. Etkinlik sırasında Kanada’da yaşam, öğrenci hayatı ve vize şartları hakkında bilgilerin verildiği seminerler de verilecek.

Mühendislikten işletmeye, tıptan edebiyata, sanattan sinemaya farklı disiplinlerde kolej ve üniversitelerin yer aldığı Kanada’da hem Fransızca, hem de İngilizce eğitim almak mümkün. Dünyanın en yaşanabilir 5 şehri arasında sayılan Vancouver, Toronto ve Calgary’nin de bulunduğu Kanada, 2015 yılında Global Barış Endeksine göre yaşam kalitesinde dünyanın 1 numaralı ülkesi seçildi. Kaliteli eğitimi, kapsamlı sağlık hizmetleri, barışçıl ve güvenli şehirleri, duyarlı ve çevreci insanlarıyla yükselen değer olan Kanada, ülke sınırları içinde eğitim süresince çalışma izni de veriyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)