adscode
adscode

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

...

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Süleyman Baykal
Kuruluş tarihi: 1955
Bulunduğu il: Trabzon
Akademik birimleri: 12 fakültesi, 6 enstitüsü, 1 Yüksekokul, 8 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 40.945
Akademik personel sayısı: 2058 akademik personeli var.
Burs olanakları: KTÜ Güçlendirme Vakfı desteği ile sınırlı ölçüde sağlanmakta.
Yurt olanakları: KYK ve KTÜ Sağlık Kültür Spor Dairesi’ne bağlı yurtlar mevcut.
Öğrenci kulübü sayısı: 90 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:
Erasmus kapsamında 21 ülkede 135 üniversite, Mevlana kapsamında 11 ülkede 19 üniversite, Farabi kapsamında 96 üniversite ile anlaşması var.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Mesleki tercihini yapacak bir aday, farklı üniversitelerdeki ilgili bölümlerin ders programlarını inceler ve kendisini geliştirmek istediği konularla ilgili olarak hedeflerine en yakın yere taşıyabilecek programı tespit eder. Ancak programın başarısı yalnızca ders içerikleriyle değil, bu ders içerikleriyle öğrenci arasındaki köprü olan öğretim üyelerine de bağlı. Bu nedenle aday başvuracağı programı gerçekleştirecek öğretim üyelerinin niteliklerini de değerlendirmeli. Bir alanın önde gelen isimlerinin bulunduğu bir bölüm adayın gelişimi bakımından daha avantajlı olacaktır. Bu nedenle öğretim üyelerinin ağırlıkları tercihte önemli bir ölçüttür. Bu manada Karadeniz Teknik Üniversitesi öncü ve nitelikli bir kurumdur.
İlmi ve idari gelişmişlik ve tecrübesinin yanında fiziki şartları açısından da öne çıkan bir üniversitedir.
Sadece Trabzon şehrini değil, Karadeniz Bölgesi’ni etkileyen bir üniversitedir ve bölgenin kalkınıp gelişebilmesi için çalışan bir kurumdur.
Bilimin karşılıklı etkileşim ve değişim yoluyla vücut bulacağını bilen tecrübeli bir kurumdur. Bu nedenle uluslararası camiada saygınlığın yolunun uluslararası akademik personel ve öğrenci payından geçmekte olduğunun farkındadır. KTÜ, dünyanın değişik ülkelerinden yüzlerce öğrencinin akademik terbiye ve bilgi alarak insanlığa hizmet etmeleri için uğraş veren bir kurumdur. Üniversitemiz, uluslararası bazda öğrenci yelpazesini zenginleştirirken Türkiye’nin en iyilerinden biri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir.
İletişim bilgisi: www.ktu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)