adscode
adscode

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ

...

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Mehmet Akgül
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Karaman
Akademik birimleri: Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Kamil Özdağ Fen, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sanat Tasarım ve Mimarlık, Tıp olmak üzere 9 fakültesi, 3 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 5 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 15.110
Akademik personel sayısı: 26 profesör, 44 doçent, 165 Dr. öğretim üyesi, 254 araştırma görevlisi, 131 öğretim görevlisi olmak üzere 620 akademik personeli var.
Burs olanakları: KMÜ'de sanayicilerin destekleriyle belli programlardaki öğrencilere burs imkânı sağlanmakta. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği programını kazanan ilk 7 ve Biyomühendislik programını kazanan ilk 3 öğrenciye; ayrıca Elektrik-Elektronik, Enerji Sistemleri, Makine mühendislikleri, Türk Dili ve Edebiyatı ile İşletme bölümlerini en yüksek puanla kazananlara her ay karşılıksız burs verilecek.
Yurt olanakları: Şehirde KYK’ya ait öğrenci yurtları, barınma gereksiniminin tamamına yakınını karşılamakta. Ayrıca il merkezinde ve ilçelerde pek çok özel yurt da öğrencilerin barınma gereksinimine farklı seçenekler oluşturmakta.
Öğrenci kulübü sayısı: 67 öğrenci kulübü var.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 12 farklı ülkeden 25 Erasmus anlaşması, 70 devlet üniversitesi ile Farabi anlaşmaları ve 12 farklı ülkeden 13 üniversite ile de Mevlana anlaşması mevcut.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
“Sıradan değil, aranan üniversite” sloganıyla yola çıkan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi; TÜBİTAK’ın öncülüğünde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012’den beri hazırlanan “Türkiye Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde” iki kez ilk 50 içerisinde yer almayı başarmıştır. Bu sonuçla KMÜ, büyükşehirlerde eğitim-öğretim veren pek çok köklü üniversiteyi de geride bırakmıştır.
Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) raporuna göre KMÜ, 108 devlet üniversitesi arasında 23. olurken 2006’dan sonra kurulan 55 üniversite arasında ise 7. sırada yer aldı. 2007’de kurulan KMÜ, yenilikçi ve girişimci kimliği ile sürekli olarak gelişen, değişen ve büyüyen bir yapıya sahiptir. Farklılaşma alanları olarak özellikle Türk dili, yenilenebilir enerji, gıda ve tarımda tercih edilen bir üniversite olmayı hedefleyen KMÜ, çağın gereklerine uygun, ülkesinin ve insanlığın sorunlarına duyarlı, yerli ve milli değerleri önceleyen, evrensel değerlere ve etik ilkelere bağlı, insan hak ve onuruna saygılı bireyler yetiştirmeyi görev edinmiştir.
İletişim bilgisi: www.kmu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)