adscode
adscode

Karar almak güzel de ne kadarını uyguluyoruz?

Yeni yıl yaklaşıyor.Eminim ki hemen herkes yeni yılda yeni bir başlangıç yapmak istiyordur.Peki, geleceğe yönelik en önemli kararları yeni yıla girerken mi alıyoruz yoksa farklı zamanlarda mı?

Karar almak güzel de ne kadarını uyguluyoruz?
Milliyet Diyalog
Seyahat arama sitesi momondo’nun araştırmasına göre, tatile çıkmak hayata dair planlarımızı ciddi ölçüde şekillendiriyormuş.

Tatildeyken aldığımız kararların en başında spora başlamak, daha iyi bir insan olmak, işteki verimliliğimizi artırmak, çocuk sahibi olmak veya eşimizden boşanmak geliyormuş.

Tatillerden pozitif olarak etkilenmiş oluyoruz ki genelimiz tatil sonrası ‘daha iyi biri’ olmaya karar veriyormuş.

Ne güzel!

Peki, aldığımız bu kararlardan ne kadarını hayata geçiriyoruz ya da hayata geçirdiklerimizden ne kadarını sürdürülebilir hale getiriyoruz?

Onu ne siz sorun ne de biz cevaplayalım. Çünkü hemen her alanda olduğu gibi tatil sonrası aldığımız kararlar da maalesef çok uzun ömürlü olmuyor...

İşte araştırmadan bazı çarpıcı sonuçlar:

Spora başlıyoruz ama!

-Katılımcıların yüzde 30’u, tatil dönüşü daha aktif bir hayata adım atmaya ve spora başlamaya karar veriyor. Bu oranın en yüksek olduğu grup 23-35 yaş grubuyken, daha aktif bir hayata en az sıcak bakanlar 56-65 yaş grubundaki tatilciler.

İyi eş, iyi arkadaş

-Yüzde 22’miz tatile çıktığında geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşiyor ve dönüşte daha iyi bir arkadaş, eş veya ebeveyn olacağını söylüyor. Bu kararı en çok alanlar 36-55 yaş grubundakilerken, 56-65 yaş grubundakilerin yalnızca yüzde 7’si kendini değiştirmeye sıcak bakıyor.

İş, okul, araba

-Tatildeyken en sık verdiğimiz bir başka karar ise işimize veya okulumuza daha çok önem vermek oluyor. Her 100 kişiden 18’i, tatile çıktığında bu yönde kararlar alıyor.

-Yüzde 10’umuz yeni bir araba almaya karar veriyor; erkekler özelinde incelendiğindeyse oran yüzde 12’ye çıkıyor.

-Tatildeyken yüzde 10’umuz başka bir ülkeye taşınmaya karar verirken, yüzde 8’imiz ise iş değiştirmeye karar veriyor. İş değiştirme isteği 23-35 yaş grubunda zirveye çıkarken, hem iş değiştirme hem de başka ülkeye taşınma isteği erkeklerde kadınlara göre daha fazla.

Çocuk ya da boşanma!

-Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biriyse katılımcılardan yüzde 8’sinin tatile çıktığında çocuk sahibi olmaya karar vermesi. Bu oran 23-35 yaş grubunda yüzde 11’e kadar çıkıyor.

-Diğer yandan, katılımcıların yüzde 2’si tatilde eşinden boşanmaya karar veriyor. Boşanmaya en çok karar verenler ise 18-22 yaş grubundaki genç çiftler. Bu gruptakilerin boşanma kararı alma sıklığı 23-35 ve 26-55 yaş grubundakilerin tam iki katı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)