adscode
adscode

Karne Hediyesi Uzay Kampı

Dünya'da sadece ABD, Kanada ve Türkiye'de bulunan uzay kampı, yarıyıl tatilinde uzayı keşfetmek isteyen öğrencilerle doldu.

Karne Hediyesi Uzay Kampı
Eğitim
Çocuklara uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında eğitim verilen Uzay Kampı Türkiye'nin, yarıyıl tatili için sunduğu programlar ilgi görüyor. Uzay Kampı Türkiye Pazarlama ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yasemin Bahadır Güzelcan, kontenjanın dolduğunu, ikinci hafta için ise az sayıda yer kaldığını söyledi.

Yurtdışından da ilgi gören kampa sömestr döneminde daha çok Türkiye'den talep olduğunu belirten Güzelcan, şöyle konuştu:
"9-15 yaş arası çocuklara karne tatilinde farklı bir deneyim yaşatmak istedik. 2000 yılından bu yana 130 bin civarında çocuğu konuk ettik. Bir haftalık otel konaklamasıyla aynı fiyata çocuklar astronot eğitimi alıyor, farklı kültürlerden arkadaşlar ediniyor. Bireysel sorumlulukları artıyor. İngilizce programlarımızda dillerini geliştirme şansları oluyor. Farklı ülkelerden, illerden katılımcılar arasında kültürel bağlar kuruluyor."

Tatil günlerini nasıl geçirecekler?
Kampa katılanlar Türkçe ve İngilizce sunulan programlarda, NASA dizaynlı eğitim simülatörleriyle uygulamalı uzay bilimleri eğitimi alacak. Fen ve uzay bilimleri alanlarında etkinliklere katılacak çocuklar, uygulamalı astronomi eğitimi alıp, bilimsel deneyler yapacak.
Öğrencilere eğitimlerde uzayda yemek yeme, uyuma, gündelik ihtiyaçların karşılanma gibi konularda bilgiler verilecek. Uzay giysilerini tanıyacak öğrenciler, simülatör yardımıyla Ay'da yürüyüş ve Mars'ı araçla gezme şansı bulacak. Ayrıca mekik komutanı, pilot, uçuş yöneticisi gibi gerçek uzay mekiği görevlerinde yer alan pozisyonlara yerleştirilerek uzay uçuşu görevi eğitimi alacak. Bir saatlik sanal uzay uçuşu yapma imkanı bulacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)