adscode
adscode

Kastamonu’da liseler arası İngilizce konuşma yarışması

Eğitimde sıkıntılarımız çok. Yabancı dil öğrenme ve öğretme konusunda da başarılı olduğumuz söylenemez. Hele ki Anadolu liselerini tabela okullar haline getirdikten sonra.

Kastamonu’da liseler arası İngilizce konuşma yarışması
Milliyet Diyalog

Madalyonun ön yüzü can sıkıcı olsa da arka yüzünde moralimizi yükseltecek ayrıntılar hep vardı, olmaya da devam edecek.

 

Abdurrahmanpaşa Lisesi öncülüğünde gerçekleşen Kastamonu Liseleri “Topluluk Önünde İngilizce Konuşma” Yarışması da bunlardan biri.

 

Yarışmayla ilgili detaylar hemen her öğretmene, her ders için pedagojik referans olabilecek nitelikte.

Ayrıntıları, İngilizce Zümre Başkanı Serdar Uçar’dan dinleyelim: “Katılımcılardan ‘Okul hayatı ve sosyal hayat dengesi nasıl kurulur?’ sorusunun cevabını 3-5 dakika içinde videoya kaydetmelerini istedik. Yarışma kurallarına göre konuşma kaydını hiç kesinti olmadan bir kerede yapmaları ve konuşurken hiçbir not kullanmamaları gerekiyordu.

 

Konuşmalarını iki ana bölümde -içerik ve dil– olarak değerlendirdik.

 

İçerik bölümünde amaç, organizasyon, fikirler, örnekler ve özet unsurları dikkate alındı. Dil bölümünde ise dilbilgisi yapıları, kelime zenginliği, telaffuz-anlaşılırlık, ton-hız-ses ve beden dili puanlandı.

 

Öğrencilerimiz özgün konuşmalarıyla beklentilerimizin de üzerinde güzel performanslar gösterdiler. 2. dönem farklı bir konuyla tekrarlayacağımız yarışmada eminiz ki daha güçlü olacaklar.

 

Yazının devamı için tıklayınız 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)