adscode
adscode

Kaya: "Eğitim devrimlerine indirilen darbe"

MEB'in cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla imzaladığı protokollere tepki gösteren CHP'li Kaya, "Bütün bu yapılanlar akıl tutulmasıdır, Cumhuriyet devrimlerini yok saymaktır, eğitim devrimlerine indirilen bir darbedir" dedi.

Kaya: "Eğitim devrimlerine indirilen darbe"
Eğitim
Güncelleme : 09-Dec-22 15:16

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) "cemaat ve tarikatlara bağlı bazı vakıflarla protokol imzalamasının laik eğitim sistemine darbe olduğunu" söyledi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurulda bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavgada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yaralanmasına yol açan olaylara tepki gösterdi. Kaya, bu durumun "AK Parti iktidarının şiddet, ayrıştırma, kin ve nefretten beslendiğinin açık göstergesi" olduğunu savundu.

Türkiye'nin eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, MEB'in "cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla imzaladığı protokollerle yetkisini paylaştığını" öne sürdü. Kaya, "Bütün bu yapılanlar akıl tutulmasıdır, laik eğitim sistemine karşı darbedir, Cumhuriyet devrimlerini yok saymaktır, eğitim devrimlerine indirilen bir darbedir." ifadesini kullandı.

"Kimse umutsuzluğa, karamsarlığa kapılmasın." diyen Kaya, 6 ay sonra iktidarın değişeceğini; "vakıflarla, tarikatlarla yapılan protokollerin tümünün iptal edileceğini" söyledi.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)