adscode
adscode

KAYI Okulları Yeni gelen sistemi nasıl değerlendiriyor

Üniversiteye giriş sınavlarında yapılan değişiklik, eski sistemin aksayan taraflarını giderme amacıyla yola çıkılmış olması bakımından önem taşıyor.

 KAYI Okulları Yeni gelen sistemi nasıl değerlendiriyor
Eğitim


Üniversiteye giriş sınavlarında yapılan değişiklik, eski sistemin aksayan taraflarını giderme amacıyla yola çıkılmış olması bakımından önem taşıyor. Puan türlerinin ve sınav oturumlarının azaltılmış olması, öğrencilerin karmaşıklıktan uzak, daha yalın bir sistemle karşılaşması anlamına gelecek, bu durum sınavda öğrenci başarısını ve motivasyonunu arttıracak. Böylece öğrencilerin üzerinde uzun süre devam eden sınav stresi ve baskısı hafifleyecek. Öte yandan Eşit Ağırlık puanını oluşturacak testlere, tarih ve felsefe grubu derslerin dahil edilmemiş olması, öğrencilerin bu derslere gereken önemi vermemesi sonucunu doğurabilecektir. Oysaki, bu iki ders, muhakeme becerisi oluşturmada belirleyici dersler olarak öne çıkmaktadır.

 
Zamanlama olarak haziran ayında yani eğitim yılının sonunda veya tamamlanmasının ardından öğrencilerin sınava girecek olması da 12. sınıf eğitim müfredatının tam olarak öğrencilere aktarılması, okul motivasyonunun yıl sonuna kadar korunması açısından doğru bir karar. Yeni sistemde orta öğretim başarı puanının yine etkili olacağı görülüyor. Bu noktada önerimiz orta öğretim başarı puanının daha adil belirlenmesi açısından MEB tarafından 9, 10 ve 11. sınıflarda uygulanacak merkezi, açık uçlu sınavların devreye alınmasıdır. Açık uçlu sınavlar ve bu sınavlar sonrasında yapılacak öğrenciye özel takviye çalışmaları ve ödevlendirmeler; öğrenme kalitesini tüm lise sürecinde arttıracaktır.

 
Ömerli ormanı yanındaki 34 dönüm arazi üzerinde 20 dönüm açık aktivite alanı ile 2016 yılında kurulan KAYI Okulları, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi düzeyinde eğitim veriyor. KAYI Okulları’nda çocukların kendilerine, çevrelerine ve hayata dair yepyeni keşifler yapabildikleri, renkli ve yaratıcı yanlarını özgürce öne çıkarabildikleri, tüm sınıf seviyelerinde “doğa temelli öğrenme” yaklaşımının uygulanmasına imkan sağlayan eğitim müfredatı, akademik ve sosyal gelişimi hedefleyen ECAS Bilinci programları ile destekleniyor. Öğrencilerinin sosyal ve kültürel farkındalığı gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, ulusal ve uluslararası değerlerle donanmış, kendine güvenen, ülkesine ve dünyaya olumlu katkı sağlayacak bireyler olarak 21. yy dünyasına hazırlayan KAYI Okulları’nın CEO koltuğunda ise eğitim camiasının yakından tanıdığı eğitim yöneticisi Deniz Demirtaş yer alıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)