adscode
adscode

Kazan Federal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kuruluş Yıldönümü

KAZAN FEDERAL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNİN 210 UNCU KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İÇİN DÜZENLENEN KONFERANSIN AÇILIŞ KONUŞMASINI YEDİTEPE HUKUK FAKÜLTESİ DEKANI PROF. KABAALİOĞLU YAPTI.

Kazan Federal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kuruluş Yıldönümü
Üniversite
Lenin, Tolstoy  gibi tanınmış Rus  politikacı ve sanatçının okuduğu (ve Rusya Federasyonu'nda ilk üçte yer alan)  Kazan Federal Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  210 uncu kuruluş yıldönümü münsabetiyle düzenlediği ve 350 bilim adamının katıldığı uluslararası konferansın açış konuşmasını Tataristan Başbakanı İldar Halikov'dan sonra Yeditepe Hukuk Dekanı ve Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Başkanı Haluk Kabaalioğlu'na  yaptırdı.

 
Tatarstan Başbakanı Halikov, çok sayıda yabancı Rektör, Dekan ve bilim adamının hazır bulunduğu  kapanış resepsiyonunda Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve ELFA (Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği) Başkanı  Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu'nun Kazan'da olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek  Yeditepe Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi..
 
Kabaalioğlu, Hukuk Eğitimi konulu çalışma grubunda bir tebliğ sunduğu gibi Hukuk Fakültesi  öğrencilerine iki konferans verdi.

 
 Rusya Federasyonu'nun en prestijli üniversitelerinden biri olan Kazan Federal Üniversitesi'nin 210 uncu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen  "XXI Yüzyılda Hukuk Bilimi ve Eğitim" konulu  "Uluslararası Bilimsel ve Uygulamalı Konferans" a  davet edilen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu,  25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen oturumlarda  iki konuşma yaptı ve ayrıca iki farklı sınıfta ders verdi.
 
Kazan Federal Üniversitesi'nin "imparator Salonu" nda  gerçekleştirilen açılış oturumu klasik müzik konseri ile başladı.  Volga Bölgesi Kazan Federal üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Riaz Minzaripov'un  Rusya'nın dört bir köşesinden ve yabancı ülkelerden gelen konuklara hoşgeldiniz konuşmasından sonra Tataristan Başbakanı İldar Sh. Halikov  açış konuşması yaptı.  Rusya'da önde gelen bir çok bilim ve siyaset adamı gibi Kazan Federal Üniversitesi mezunu olan Başbakan Halikov,  Kazan Üniversitesinin Rusya' nın en iyi üniversitelerinden biri olduğunu ve  Hukuk Fakültesi'nin de Rusya'da  en tanınmış fakülte olduğunu sözlerine ekledi. 
 
Başbakan Halikov'dan sonra açış konuşmasını yapmak üzere Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu kürsüye davet edildi. Kazan Üniversitesi ile yakın işbirliği içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Dekan, iki yıl önce de Kazan Üniversitesi'nde dersler verdiğini ve Yeditepe Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği Yaz Okullarında Kazan Hukuk Fakültesi öğrencilerinin gittikçe artan sayıda yer almasının sevindirici olduğunu belirtti. Rusya Federasyonu'nun en prestijli Hukuk Fakültelerinden biri olarak ün yapan Kazan Federal Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 210 uncu yılını kutlayan Kabaalioğlu  sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da tanınan Yeditepe Hukuk Fakültesi'nin Kazan Hukuk Fakültesi ile işbirliğine büyük önem verdiğini belirttikten sonra, başkanı olduğu  ELFA Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği'ne Kazan Hukuk Fakültesi'nin   yaptığı üyelik başvurusunu memnuniyetle karşıladığını ve hararetle desteklediğini sözlerine ekledi.
 
Kabaalioğlu'ndan sonra Rusya Federasyonu Yasama Organı Duma Başkan Yardımcısı Vasili Lihachev, Tatarstan Anayasa Mahkemesi Başkanı Demidov, Tataristan Yargıtay Başkanı Ilgiz Gilasov, Volga Bölgesi Tahkim Mahkemesi Başkanı Glazov, Başsavcı İldas Nafikov, Baro Başkanı Dimitrievskaya 
mezun oldukları Kazan Federal Üniversitesi'nin 210 uncu yıldönimü dolayısyla düzenlenen seminere katılmaktan duydukları memnuniyeti belirttiler. Öğleden sonra gerçekleştirilen genel oturumda Anatoliy Kapustin, Veniamin Yakovlev, A.Naumov, V.Lazarev, Golubovsky, Jeleznov, Kamil Arslanov başta olmak üzere bilim adamları tebliğ sundular.
 
Kazan Televizyonu  akşam haberlerinde konferansa geniş yer ayırdı ve Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Başknı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu'nun konuşmasının tamamını görüntülü olarak  verdi. Rektör Gurbanov'un Moskova'da olması nedeniyle daha önce Rektörleriyle birlikte Yeditepe Üniversitesi'ni ziyaret eden Rektör yardımcısı Profesör Dr. Riaz Minzaripov, Haluk Kabaalioğlu onuruna Özbek Paşmir lokantasında  yemek verdi.   
 
İkinci gün dokuz farklı çalışma grubu   oluşturularak çalışmalara devam edildi. Üçüncü çalışma grubunda yer alan Haluk Kabaalioğlu, Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölüm başkanı Abashidze Aslan Khuseynovich ile Kazan Hukuk Fakültesi Uluslararası ve Avrupa Hukuku bölüm başkanı Abdullin Adel İlsiyarovich in yönettiği oturumda hukuk eğitiminde karşılaşılan sorunları gündeme getirdi.  çok sayıda soru soran Rus profesörleri yanıtlayan Kabaalioğlu, fakültelere kabul koşullarından uygulanan ders programlarına, çift diploma, ortak diploma ve benzeri konulardaki gelişmeleri anlattı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Akademisi'nde Uluslararası Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alexei Moiseev, Haluk  Kabaalioğlu'nun değişik ülkelerde hukuk fakültelerinin karşılaştıkları sorunları  irdeleyen konuşmasına teşekkür ederek çok yararlandıklarını ifade etti. Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerine  "Sermaye Piyasasında Kamuyu Aydınlatma İlkesi"
konusunda  bir seminer veren Kabaalioğlu, yüksek lisans öğrencilerine de Türkiye-AB İlişkilerinin hukuki boyutlarını anlattı. 
 
Üçyüzden fazla bilim adamının katıldığı konferansın son günü Kazan Belediye Başkanı İlsur Metshin, Kazan Belediye Sarayında bir resepsiyon verdi. Konukları klasik müzik çalan bir orkestranın yer aldığı giriş salonundan sonra geleneksel Tatar giysileri içinde gençler  üst kata çıkardılar.  Başbakan ve Belediye Başkanın da katıldığı resepsiyonda  Başbakan Halikov, Tataristan'ın önde gelen sanatçılarının verdikleri konserden önce bir konuşma yaparak, Kazan Hukuk Fakültesi mezunu olmaktan duyduğu gururu belirtti (aralarında Berlin Üniversitesi eski Rektörü, Paris X Nanterre, Salzburg, Varşova Üniversiteleri Hukuk Dekanları olmak üzere) yurt dışından başka konuklar da olmasına rağmen" Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği" Başkanı Yeditepe Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu'nu  aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.  Belediye Başkanı Metshin de  Yeditepe Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu'na  üç gün önce tatil için gittiği Bodrum'dan döndüğünü ve Türkiye'ye hayran olduklarını sözlerine ekledi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)