adscode
adscode

KDK'nın “İyi Yönetim İlkeleri Yarışması”na başvurular için son gün 22 Şubat!

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) ve Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Liselerarası İyi Yönetim İlkeleri Yarışması’na başvurular 22 Şubat’a kadar devam ediyor.

KDK'nın “İyi Yönetim İlkeleri Yarışması”na başvurular için son gün 22 Şubat!
Türkiye'den Haberler

Yarışmanın amacı Kamu Denetçiliği Kurumu’nun gençler arasında tanınmasını sağlayarak gençlerin ombudsmanlık ile iyi yönetim arasındaki ilişkiyi kurmalarına yardımcı olmak. Ayrıca ombudsmanlığın insanların hak arama yollarından biri olduğunu ve kamu hizmetlerinde kalitenin artırılması için ombudsmanlığın önemli olduğunun bilincini yerleştirmek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki özel okullar dâhil tüm lise ve dengi okullardaki öğrencilerin katılabildiği yarışmada,  kompozisyon; resim veya dijital resim; sloganlı afiş tasarımı; kısa film veya animasyon olmak üzere dört dal bulunuyor. Yarışmada birbiriyle bağlantılı, iyi yönetim ilkelerinden olan üç konu seçildi. Konu başlıkları şöyle: “Kamu Hizmetlerinde Şeffaflık ve Ombudsmanlığın Rolü”; “Kamu Hizmetlerinde Nezaket ve Ombudsmanlığın Rolü”; “Kamu Hizmetlerinde Ayrımcılık Yapılmaması ve Ombudsmanlığın Rolü”. Öğrenciler, konulardan birini seçerek veya üç konuyu tek bir eserde ele alarak yarışmada yer alabilecekler.

 

Yarışmada birinciye 5.000 TL; ikinciye 3.000 TL, üçüncüye de 2.000 TL para ödülü verilecek. Her dalda 3 adet 1.000 TL teşvik ödülünün bulunduğu yarışmanın ödül töreni, 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda gerçekleştirilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)