adscode
adscode

Kendileri İstanbul'da, yürekleri deprem bölgesinde

Üniversite öğrencilerinin kimi arkadaşları için kimi ailesi için kimi de hiç tanımadığı insanlar için günlerdir yardım topluyor.

Kendileri İstanbul'da, yürekleri deprem bölgesinde
Üniversite
Güncelleme : 15-Feb-23 13:39

OZAN ÖMER KADÜKER

MEF Üniversitesi’nde depremde yakınları kaybeden öğrenciler var. Üniversite topladığı yardımları bölgeye gönderiyor. Aileleri deprem bölgesinde olan ancak İstanbul’da yaşayan öğrenciler de çalışmalara destek veriyor.

Öğrencilerin görüşleri şöyle:

Eren Adıgüzel: Ailem deprem bölgesinde arabada kalıyor. Akrabalarımız evlerinde sıkıntılar var ama hayattalar neyseki. Hem onlar için hem diğer insanlar için yardım ediyoruz. Koliler paketleyip bölgeye yolluyoruz.

Selin Çetin: Ailem bebeklerle, çocuklarla arabada kaldılar. İstanbul’a gelmeyi düşünüyorlar. Göçük altına kalan akrabalarımız vardı. Bir arkadaşımızdan haber alamıyoruz. Arkadaşlarımızdan umutla haber bekliyoruz. İstanbul’da elimizden bir şey gelmiyor en azından yardımlara destek oluyoruz.

Evlerine gitmiyorlar

Bazı öğrenciler ise hiçbir yakını olmamasına rağmen yardımlara destek oluyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) yaklaşık 200 öğrenci gönüllü olarak çalışıyor. Çalışmalar, geç saatlere kadar sürdüğü için evlerine gitmeyip üniversitenin yurtlarında kalanlar dahi var. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz şimdiye kadar 23 tırın yola çıktığını, nakdi bağışın ise 22 milyon TL'ye aştığını söyledi.

Gönüllü öğrencilerin görüşleri ise şöyle:

Eymen Alpat: İspanya’da Erasmus yapıyordum. Ailemi ziyaret için gelmiştim normalde onlarla vakit geçirecektim. Ama onun yerine şu an yardım için bir aradayız. Akademisyenler, öğrencilerle birlikte depremzedeler için çalışıyoruz. Sadece eve dinlenmeye gidiyoruz.

Hasan Can Yanar: Mezunum, normalde çalışıyorum ama çağrılar olunca geldim. Şu an süreci yönetiyoruz. Gelen ürünleri kategorize ediyoruz, paketleme yapıyoruz sonra kamyonlar gelince yüklüyoruz. Şimdiye kadar 3 bine yakın koli yaptık. Deprem yardım ihtiyacı devam edene kadar burada çalışmaya devam edeceğiz. 

3 bin öğrencisi var

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) 500’ü aşkın öğrenci, akademisyenler yardım çalışmlarından görev alıyor. Hem yardım hem de bilimsel anlamda çalışmalar yaptıklarını belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, her gün 1-2 TIR’ın yola çıktığını aktardı. Üniversitenin bölgede yaşayan 3 bin öğrencisine ulaşılıyor.  

 

Öğrencilerden Ömer Atik kan vermek için sıra beklediğini belirtirken Ayşe Subaşı ise kolileme görevinde olduğunu söyledi. Kapattığı kolilere küçük resimler de çizen Subaşı, “Yardımların ulaştığı insanların koliyi açınca mutlu olur düşüncesiyle resimler yaptım” dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)