adscode
adscode

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

...

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

 

Rektör: Prof. Dr. Bülent Şengörür

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: Kırklareli

Akademik birimleri: Fen-Edebiyat, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hukuk, İlahiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Mimarlık, Teknoloji, Teknik Eğitim, Tıp, Turizm olmak üzere 11 fakültesi, 3 yüksekokulu, 3 enstitüsü, 7 MYO’su, 1 Devlet Konservatuarı var.

Öğrenci sayısı: 26.643

Akademik personel sayısı: 699 akademik personeli var.

Burs olanakları: Öğrencilere kısmi zamanlı çalışma, yemek ve barınma konusunda çeşitli imkânlar sunuluyor.

Yurt olanakları: Merkez Kampüsü’nün hemen yanında KYK’ya bağlı 4.250 kız ve 1.500 erkek kapasiteli, Kırklareli merkezde ise 780 kız 594 erkek kapasiteli yurtlar bulunmakta. Lüleburgaz’da KYK’ya bağlı 384 kız 400 erkek kapasiteli yurtlar mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 73 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 26 ülkeden 82, Mevlana kapsamında 6 ülkeden 9 yükseköğretim kurumu ile ikili anlaşması bulunmakta. Farabi kapsamında ise 75 üniversite ile ikili anlaşması mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kendi alanında uzman ve deneyimli akademik kadrosu, son teknolojilerle donatılmış laboratuvarları, Avrupa’ya yakın stratejik konumu, büyükşehirlerin stresinden uzak, genç, gelişen ve büyüyen yapısı, kaliteli eğitimiyle mezunlarına iyi bir gelecek sunan Kırklareli Üniversitesi sizleri bekliyor.

İletişim bilgisi: www.klu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)