adscode
adscode

Kırmızıya dönen illerde eğitim ne olacak?

Türkiye’de Kovid-19 risk değerlendirme haritası önceki gün yenilendi. Buna göre çok yüksek riskli il sayısı 58’e yükseldi. Bu durum, okullarda yüz yüze eğitim ne olacak sorusunu da akıllara getirdi.

Kırmızıya dönen illerde eğitim ne olacak?
Eğitim
Güncelleme : 01-Apr-21 18:34

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son yaptığı açıklamada, valiliklerin, il hıfzıssıhha kurulları ile farklı bir karar almadığı müddetçe okulların mevcut durumlarını koruyarak, yüz yüze eğitime devam edeceklerini bildirdi. Yani bir il sarıdan kırmızıya dönse bile yeni bir karar alınana kadar sarı kategorisindeki kriterlere göre eğitim faaliyetleri devam edecek. İller bazında alınan kararlar valilikler tarafından duyurulacak.

Dün akşam saatlerinde Ankara Valiliği, yeni bir karar alınıncaya kadar yüz yüze eğitime devam edileceğini açıkladı. Çorum Valiliği de kentte ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu.

Sınavlar merak konusu

Risk haritasının değişmesinin ardından ÖSYM’nin nisan ayında yapacağı sınavlar da merak konusu oldu. Resmi takvime göre 4 Nisan’da Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, 10 Nisan’da Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı, 18 Nisan’da Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapılacak.

ÖSYM’den sınavlarla ilgili henüz bir iptal karar gelmedi.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)