adscode
adscode

"KISMİ KAPANMA SÜRECİNDE TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI AŞILANMALI"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ eğitim çalışanlarının aşılama programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"KISMİ KAPANMA SÜRECİNDE TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARI AŞILANMALI"
Sendikalar
Güncelleme : 19-Apr-21 18:00

Açıklamaları şöyle;

 

Bilindiği gibi salgın seyrinin artması ile birlikte bir çok sınıf için uzaktan, okul öncesi, 8. ve 12. sınıflar için ise yüz yüze eğitime devam kararı alınmıştır. MEB yaptığı açıklamada 425.430 eğitim çalışanının aşı programına dahil edildiğini açıklamış ancak eğitim-öğretim döneminin başından itibaren yüz yüze eğitim veren 8. Ve 12. Sınıf öğretmenlerini aşıda önceliğe almamıştır.

Salgın süreci içerisinde geçmişte de okul öncesi öğretmenleri için farklı kararlar verilmiş, çalışan annelerin çocuklarına bakılması için açıldığı ifade edilerek öğretmenlerimize bakıcı muamelesi yapılmıştır. Unutulmamalıdır ki uzaktan eğitime geçilen sınıflar için risk ne ise hali hazırda yüz yüze eğitim veren, özellikle küçük çocuklarla ilgilenilen sınıflarda da risk en az diğer sınıflar kadardır.

Kısmi kapanma süreci iyi değerlendirilerek bu süreçte tüm eğitim çalışanları aşılanmalı, hali hazırda yüz yüze eğitim veren ancak aşıda önceliği olmayan 8. Ve 12. Sınıf öğretmenleri öncelikli aşıya dahil edilmelidir.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)