adscode
adscode

Kitap Okuma Kampanyası

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, eğitim ve yardım konularında daha önce birçok kampanyayı başarıyla tamamlayan öğretmen Aydın Vural, bu kez de ilçe merkezinde hizmet veren kafelerde, ‘Silopi Okuyor’ adlı…

Kitap Okuma Kampanyası
Eğitim
Kampanya kapsamında, her kafede, ‘Bu kafede her gün en az 10 dakika kitap okunuyor’ yazılı dövizler asıldı.

Yaklaşık 4 yıldır Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortakolu’nda görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, ilde kurduğu kütüphanelerin ardından çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Öğretmen Vural, günlerce sokak sokak, dükkan dükkan dolaşarak halka kitap okumanın önemini anlatarak, onlardan günde en az 10 dakika kitap okumalarını istedi. Kitap okuma alışkanlığının toplumda yerleşmesi için afişler hazırlayıp işyerlerinin camlarına asılmasını sağlayan Aydın Vural’ın bu çabasına cevap vererek, kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Kampanyanın son gününde bir kafede kitap okuma etkinliği düzenleyerek, her kesimden kitapseverleri bir araya getiren Vural, birlikte kitap okumalarını sağladı.

Silopi Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Nasır Özden, organizasyonu düzenleyen Aydın Vural’a teşekkür ederek, "Aydın öğretmen buraya hiç gelmeyebilirdi. Ama bugün Silopi ilçe ve köylerine giderek, insanlara kitap okuma sevincini aşılamaya çalışıyor. Bir Silopili olarak, dernek başkanı olarak minnettarız. Daha çok Aydın hocalarımızın Silopi’ye gelmesini ve Silopi’nin Aydın hocalar yetiştirmesini istiyoruz" dedi.

Öğretmen Aydın Vural, kampanyaya esnaflara kitap okutmayla başladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Her esnaftan günde 10 dakika kitap okumalarını rica ettik. Esnaflarımız bunu seve seve kabul etti. İşyeri ve dükkanlara ’bu işyerinde her gün 10 dakika kitap okunur’ afişi astık. Bu da ayrıca sokaklarda ayrı bir heyecan oluşturdu. Biz inanıyoruz ki kitap okumada Silopi’ye bir canlılık getirdik. Bugün ise burada toplu bir şekilde, toplumun her kesiminden katılımla kitap okuma şöleni düzenledik. Şuanda burada gördüğünüz salonda öğrenci, esnaf, öğretmen var, hatta yoldan geçen boyacı bir çocuğumuz bile geldi, eline kitap aldı. Karanlığa küfretmektense biz de bir mum yakalım dedik. Kitap okumanın yeri ve zamanı olmadığını göstermek için kafelere, çay bahçelerine ve pastaneler, hatta kuaför salonlarına bile kitap hediye ettik."
Vural, kitap okuma kampanyası dışında Silopi’ye 5 bin kitabı olan ikinci bir kütüphane kurdu. Yaptığı kampanyalarla 6 köy okuluna kitap bağışlayan Vural, iki engelli çocuğun akülü sandalye sahibi olmasını sağladı. Yazarların liseli öğrencilerle buluşmasını sağlayan organizasyonlar yapan Aydın Vural, muhtaç durumdaki bir çok aileye, ev ziyaretleri ile yardım yapılmasına destek oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)