adscode
adscode

'Kızlarımıza sıkmabaş, gençlerimize çapulcu dedirtmem'

CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğluİhsanoğlu, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda, kampanya sloganı ve seçim bildirgesini açıkladı.

'Kızlarımıza sıkmabaş, gençlerimize çapulcu dedirtmem'
Gündem
CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğluİhsanoğlu, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen toplantıda, kampanya sloganı ve seçim bildirgesini açıkladı.




Cumhuriyetin en kritik dönemlerinden birinde, cumhurbaşkanının ilk kez vatandaşların oylarıyla belirleneceği seçimde Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak salondakilerin huzurunda bulunduğunu belirten İhsanoğlu, konuşmasına "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla başlıyorum. Bütün alemlerin Rabbi Allahımıza hamdolsun. O özünde merhametli, işinde merhametli Rabbimiz, yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz. Bizi yönelt doğru yola, nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapanların yoluna değil, doğru yola bizi yönelt. Amin" duasını okuyarak başladı.

Bu çok hassas dönemde cumhurbaşkanlığı seçimine giderken ülkenin içeride huzura, birliğe ve dirliğe, dışarıda itibarını korumaya, komşularıyla ihtilafını çözmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan İhsanoğlu, salondakilere "Ey azizler" diye hitap etmek istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Aziz vatandaşlarım, ey azizler diye hitap ederken sanmayınız ki, yabancı bir dilden, Frenkçe'den tercüme yapıyor değilim. Bu bizim edebiyatımızda, tasavvufumuzda, maneviyatımızda olan bir tabirdir. 18. yüzyılın büyük mutasavvıfı, büyük irfan meşalesi Erzurumlu İbrahim Hakkı, dostlarına bu şekilde seslenirdi. 'Ey aziz', 'Ey azizler' diye seslenirdi. Ben de size bu güzel tabirle hitap etmek istiyorum. Ey azizler, çok hassas dönemden geçiyoruz, her zamankinden daha fazla huzura ihtiyaç var. Biz Türkler için vatan bir tarladır, bu tarlayı sulamak, ekmek, biçmek gerekir.

Ne ekersen onu biçersin. Rüzgar eken fırtına biçermiş, kibir eken nefret biçermiş, nefret eken savaş biçermiş. Komşu komşusuna 'Sen şu partidensin seninle konuşmam' diyecek hale gelmiştir. 'Sen MHP'lisin, sen CHP'lisin' diyorlar. Ben de diyorum ki, 'Hayır efendim ben MHP ve CHP dahil, AK Parti, HDP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, BBP seçmenlerinin tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayıyım. Hiçbir partiye daha yakın veya daha uzak değilim. Her partide namusuyla çalışan sayısız siyasetçi, bürokrat, teknokrat var. Hepsine sonsuz sevgi ve saygı besliyorum. Benim tüm ülkeme, büyük Türkiyeme sevgim, saygım ve minnetim vardır."


Geçen sene bugün kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz kaybedilen canlardan biri. Bir daha böyle acılar yaşanmaması için yola çıktım. Hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun.
Demokraitk eylemleri porovoke etmek isteyen gruplar çıkacaktır. Devletin görevi sapla samanı ayırmaktır. İdealist gençlerin hepsini birden itham etmekle, ülkeyi bölmekle devlet yönetilemez...
Hala çocuk gelinlerde dünya 3.sü, kadın cinayetlerinde üst sıralardayız. Kadınlarımızın tüm haklarıyla yaşadığı, çocuklarımızın katil olmayacağı, kimsenin kimsenin canına kastetmeyeceği bir Türkiye hayal ediyorum...
Tarlaya hakaret değil sevgi tohumları ekilmeli...
"Daha zengin, daha mutlu, daha borçsuz" Her vatandaşımızın daha zengin, daha mutlu, daha borçsuz olması için Meclis’le uyum içinde çalışacağım. Göreve geldiğimde önceliğim budur.
Birlik ekmek için verin elinizi, tarlalarımız büyük ve bereketli...
Sevgi, saygı ve son olarak birlik tohumu. Birlikte yaşama kültürene herkesten fazla sahip bir milletiz. Ortak acılarımız devam ediyor aama ortak sevinçlerimizi kaybettik. Uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz ve böyle olunca da ülke olma vasfı kaybolmaya başlıyor...
Cumhurbaşkanı olduğumda milletimizin birliğini sağlayacağım. Hem İslam dünyasında, hem batıda yani bütün dünyada Türkiye’nin örnek ülke olması için çalışacağım.
"Finansal kaynaklar yok" Seçim çalışmaları sürüyor ve devlet bu seçimlerde adaylara destek olmuyor. Neredeyse bir  ay sonra önemli bir seçim yapılacak ve bizim elimizde finansal kaynaklar yok. Başbakan ise devlet kaynaklarıyla çalışmalarını sürdürüyor...
Bazı yerlerde 'Eklmeledin'i aciz gösterin, hata yaparsa abartın, iyi söz söylerse örtün' deniyor... İftiranın bini bin para.
İçinde bulunduğumuz şartlarda güvendiğim tek şey Türk milletinin eşsiz bilgeliği ve derin sağduyusudur. Türk milleti tarih boyunca bunu gösterdi ve bu sefer de göstereceğinden eminm.
"İstikrar için elele vereceğim" Türk milletine selenmek istiyorum. Korkmayınız, istikrarı sarcacak hiçbir şey yapmayacağım. Aksine istikraraın devamı için AK Parti dahil bütün partilerle elele vereceğim.

'EKMEK İÇİN EKMELEDDİN'İN ANLAMINI AÇIKLADI
Milletimizin kültüründe çok kutsal kavramlar var. Kitap bizim için çok kutsaldır. En kutsalımız Kuran'dır. Bir başka kutsalımız, bayrağımızdır. Bayrağımız kanımız, canımızdır.
Bir başka kutsalımız ekmektir. Ekmek, fırından aldığımız ekmekten ibaret değildir. Ekmek birlik, alınteri, namusumuz demektir. Kitabımıza, bayrağımıza, ekmeğimize sahip çıkalım.
Ekmeğin önemini çok iyi bilirim. Hepimizin derdi ekmek. Bakın Suriye'nin ekmeği elinden alındı.

GÜZELLİKLERİ EKMEK İÇİN TÜRKİYE'NİN EMRİNDEYİM
Bu topraklarda artık sadece sevgi ekelim, sadece saygı ekelim.
Bu topraklarda sadece nezaket ekelim ki daha nice Yunuslar’a, Mevlanalar’a, Nazımlar’a, Hacı Bektaş Veliler’e, Akif’lere vatan olsun.
Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiye’min emrindeyim.

 SORU VE CEVAPLAR
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı devam ediyor. Bu tablo karşısında Türkiye hala tarafsız kalmalı mı ?
Ben bu tarafsızlık olayını Arap ülkeleri için söyledim. Filistinle ilgili benim böyle bir sözüm yok. Bunu söyleyenler bir yerlerden aynlış bilgi edindiler benim 9 senedir Filistin'e yaptığım hizmet herkes tarafından bilinen bir konudur. Hamasla ilk ateşkesi ben sağladım. Filistin mücadelesi konusunda çalışmalarımız devam etmiştir. Bu çalışmaların amacı gazze'ye yapılan saldırılar, biz güvenlik konseyin topladık, ateşkesi sağladık. Gazze'ye insani yardım için pek çok kez gittim.

DIŞ POLİTİKA
Yurtta sulh cihanda sulh sözünün gereğinin yapılmadığını söylediniz. Bugünkü dış politikayı nasıl değerlendiriyorsunuz.
Pilotlarınız , diplomatlarınız rehin alınıyorsa, Tır şoförleriniz rehin alınıyorsa, bir kaç ülkede büyükelçiniz yoksa herhalde bir sıkıntı var. Böyle giderse dünyadaki yalnızlığımız dahada artacaktır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
Dünyanın hiç bir yerinde iki ay gibi kısa bir sürede Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılmaz. İki ayda ancak ev taşırsınız.
Bugün gazetelerde gördüm: TRT başbakanımıza 553 dakika Demirtaş'a 3 dakika. Bunu halk görüyor.
Gençler hakkında ne düşünüyorsunuz. 10 Ağustos'tan sonra Türkiye sevdanız devam edecek mi?
Bizim ülkemizin geleceğini ilmi araştırmalar seviyesinde ikinci ligdeyiz. Şimdi biz 2023'e ilk 10 girmek için hedef koyduk. hepimizin bunun için çalışması lazım.

KÜRT MESELESİ
Kürt meselesi en hassas meselemizdir. Barışla bu işin halledilmesi için yolları bulmalıyız. Dil farkı vardır. O dile karşı da ülkemiz hata yapmıştır. Biz tüm sorunları sopayla halletmeye alışmışız. İnsanın anadilini konuşması en büyük hakkıdır. Eğer anadilinizi konuşamıyorsanız vatanınızda yabancısınızdır. İnsanların anadilini kullanmasını engellemek kabul edilemez. bunları muhkkak Meclis'e götürmeniz lazım. Parlamentonun bunları kabul etmesi lazım. Silahların terk edilmesi, ateşkesin devam etmesil azım. Bu yapılırken Türkiye'nin toprak birliğinin, anayasal düzeninin korunması lazım.

SEÇİLMESİ HALİNDE
Türkiye 90 senelik bir devlet, 1000 senelik bir maziyle. Biz ilk kez bir devlet yönetecek değiliz. Bir tek de bu işleri dünyada ilk kez yapan biz değiliz. Cumhurbaşkanı anayasaya göre hareket etmelidir. Başkanlık sisteminin sakin kafayla tartışılmalı. Amerikan sisteminin bizimle bir ilgili yok. Orası birleşik bir devlet. Her eyaletin kendi kanunları var. Bizim tek bir devletimiz var. Biz bu devleti korumak zorundayız.

EKONOMİK İSTİKRAR
Ekonomi hükümetin görevidir. Cumhurbaşkanı onlara yardımcı olur. Bu seçim bir meclis, iktidar seçimi değildir. Vatandaş bir partiye oy vermiyor. Mevcut hükümetle elbette çalışacaktır Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişi. Benim Sayın Başbakan ile dostluğum vardır. Ben AK partililerden oy alacağımı biliyorum. Ben buna güveniyorum. AK Partinin kurucuları bana 'teklifi kabul ediniz' dediler. Ben AK Partinin aleyhinde değilim, AK Partinin adayının aleyhinde değilim. Alternatifler vardır.

17 ARALIK 25 ARALIK SORUŞTURMALARI
Ben Haşim Kılıç'ın yargıyla ilgili beyanatına imzamı atıyorum. İnsan hak ve hürriyetleri konusunda çıok zor imtihanlarda başarılı olmuştur Sayın Kılıç. Soruşturmalarla ilgili ise, adli vakaların siyasetleştirilmemesi gerekir. Bir suçlama varsa bunun ispat edileceği yer mahkemedir. Sarkozy'nin olayı Avrupa normları dediğimiz durum için güzel bir örnektir.

"SEVGİYİ EKMEK İÇİN, BOLLUĞU EKMEK İÇİN EKMEK İÇİN EKMELEDDİN"
Yine toplantı salonun çeşitli bölümlerine yerleştirilen panolarda İhsanoğlu için belirlenen diğer sloganlar bulunuyor. "Sevgiyi Ekmek için, Bolluğu Ekmek için, Ekmek İçin Ekmeleddin" yazılı bu sloganlar kampanyada kullanılacak. Toplantı için hazırlanan ve seçim çalışmalarında kullanılacak broşürlerde de İhsanoglu'nun Ak Parti, MHP, CHP demeden bütün Türkiye'nin gururu olduğu vurgulanıyor. Tanıtım için hazırlanan 4 farklı kartta HDP, MHP, CHP ve Ak Parti seçmen profillerini gösteren aile fotoğraflarının üzerine Biz hep partimize oy verdik. Şimdi Oyumuz Ekmel Hoca'ya yazılı ifadeler yer aldı.

FİLİSTİN VURGUSU
Ekmeleddin İhsanoğlu için hayatı boyunca hep İslam dünyasının bekası için çalışan bir insan olduğu vurgusu yapılırken şu ifadeler kullanıldı: Türkiye'nin Uluslararası itibari en yüksek isimlerinden. Allah vatanımın tüm evlatlarını, kendi evlatlarımdan ayırmasın diyen bir Milliyetçi,. Atatürk ve devrimlerini sahiplenmek tarihimizi sahiplenmek anlamına gelir diyen bir Atatürkçü. Filistin Davasının en büyük savunucusu. Filistin'in devlet nişanı verdiği tek Türk. Mehmet Akif'in dergahından geçmiş, Necip Fazıl ve Nazım Hikmet'i Arapça'ya çevirmiş bir gönül adamı.

AA-DHA-Milliyet



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)