adscode
adscode

Koç Üniversitesi'nde yurt krizi: 3. ve 4. sınıflara yer yok

Eğitimin başlamasına 1 aydan az süre kala Koç Üniversitesi'nden gönderilen mailde 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerine yurt imkanı sağlanamayacağının öngörüldüğü iletildi.

Koç Üniversitesi'nde yurt krizi: 3. ve 4. sınıflara yer yok
Üniversite
Güncelleme : 03-Sep-22 10:02

Koç Üniversitesi, '3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerine yurt imkânı sağlayamayacaklarını öngördüklerini' açıkladı.

Koç Üniversitesi'nden öğrencilere dün atılan mailde, "Yurtlarımıza öğrenci yerleştirmelerinde birincisi adrese göre mesafe, ikincisi de öğrencinin sınıfı olmak üzere iki önemli önceliğimiz bulunmaktadır.


Bugün itibariyle gelen başvuru sayılarını ve yatak kapasitemizi göz önünde bulundurduğumuzda 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerimize yurt imkânı sağlayamayacağımızı öngörmekteyiz" ifadeleri kullandı.


'ORTALAMA AYLIK 17 BİN TL KİRALAR'
Derslerin 26 Eylül'de başlayacağı üniversitede öğrenciler, atılan maile büyük tepki gösterdi.

Koç Üniversitesi'nden öğrenci topluluğu Odeon Hareketi, yaptığı paylaşımda "kapı dışarı edildiklerini" belirtti. Üniversiteden yapılan açıklamanın okulların açılmasına 1 aydan az bir süre kalmışken yapılmasını eleştiren hareket, üniversite çevresinde kiraların ortalama aylık 17 bin TL'yi bulduğunu vurguladı.

Hareket, benzer bir sorunun geçen sene de yaşandığını, bu problemlerin "öngörülebilir" olduğunu ifade etti:

"2021 Güz döneminde İstanbul içinde yaşayan öğrencilere yurt çıkmaması bunun en büyük göstergesiydi. O dönemde çimlerde çadır kurup eylem yapan öğrenciler jandarma tehdidiyle alandan dağıtılmıştı. Koç Üniversitesi ise aynı gün yurt problemini çözeceğini söylemişti. Ancak, bugün gönderilen mail ile Koç Üniversitesi'nin bırakın çözüm üretmeyi artan yurt talebi karşısında yurtta halihazırda kalan öğrencileri de mağdur ettiğini öğreniyoruz."


Üniversite öğrencileri ise #KoçÜniliYurtsuz hashtag'ini kullanarak Twitter üzerinden okul yönetimine tepki gösterdi. DUVAR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)