adscode
adscode

Kolay, hem de çok kolay bir sınav sizi bekliyor, rahat olun

TEOG benzeri çok adayın yarıştığı sınavlarda, yığılma olmaması için soruların en azından bir bölümünün, çok seçici yani çok zor olması gerekir. Eskiden bu böyleydi ama son bir kaç yıldır, sorular çok…

Kolay, hem de çok kolay bir sınav sizi bekliyor, rahat olun
Milliyet Diyalog
TEOG benzeri çok adayın yarıştığı sınavlarda, yığılma olmaması için soruların en azından bir bölümünün, çok seçici yani çok zor olması gerekir. Eskiden bu böyleydi ama son bir kaç yıldır, sorular çok kolaylaştı. Çünkü MEB, hem veli ve öğrencileri üzmek istemiyor hem de akademik anlamda bir eşitlik sağlamaya çalışıyor.


Ortaokulların yüzde 20’sinde ileri derecede yoğun bir sınava hazırlık süreci ve takviyeli eğitim varken, geri kalınında vasata yakın bir eğitim söz konusu. Yani soruları zorlaştırmak, iyi okullardaki öğrencilere avantaj sağlayacağı için, tüm öğrencileri kavrayıcı sorulara yöneldiler.

Böylece hem her öğrenci sınavdan mutlu çıkıyor hem de sosyal anlamda bir eşitlik sağlanmış oluyor...

Peki, kolay sorular sistemi tıkamaz mı? Örneğin aynı puanda yığılmalar olmaz mı? Elbette oluyor ve bu da kayıtlar sırasında sıkıntılar yaratıyor ama bu kimin umurunda ki!..

Gelelim sınava!

Şu saatten sonra sadece ve sadece sınava odaklanın ve aklınızda başka hiçbir şey olmasın. Her ne kadar mazeret sınavı olsa da sakın hasta olmayın. Yorulmayın. Uykusuz kalmayın.

Sınava ne kadar moralli girerseniz o kadar başarılı olursunuz. Ve şunu sakın unutmayın! İyi lise yoktur, iyi öğrenci vardır. İyi olduğunuza inanıyorsanız, sınavın nasıl geçtiği, hangi lisede okuduğunuz hiç önemli değil, içinizdeki o azim, sizi hedefinize mutlaka ulaştırır...

Umarız, bu zor günler bir an önce sona erer, emeklerinizin karşılığını fazlasıyla alır ve hayalini kurduğunuz liseye bir an önce kavuşursunuz...

Velilere gelince, aslında çocuklarınızdan çok daha fazla heyecanlı olan sizlersiniz. Yemediniz, içmediniz, gezmediniz onların peşinde koştunuz.

Haklısınız ve doğru olanı yaptınız.

Onların geleceği her şeyden önemli ve iyi bir lise iyi bir üniversite, iyi bir üniversite de iyi bir gelecek demek.

Ama siz yine de güvenin onlara ve bunu kendilerine hissettirin.

Sonuç ne olursa olsun arkalarında olduğunuzu söyleyin ve böylesi maraton yarışlarında, önemli olanın ara parkurlar değil, sonuç olduğunu hatırlatın...

Hayatta başarılı olmanın yolu, eğitimden olduğu kadar kendine güvenden de geçiyor ve hiçbir koşulda bunu sorgulamayın, sorgulatmayın, örselemeyin!..

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)