adscode
adscode

Konteyner sınıfta montlu eğitim

Esenyurt Cumhuriyet İlkokulu’nda, 7 yaşındaki mültecilere Türk öğrencilerle bir arada değil bahçedeki konteyner sınıfta uyum eğitimi verildiği ortaya çıktı.

Konteyner sınıfta montlu eğitim
Eğitim
Güncelleme : 18-Feb-22 23:42

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Esenyurt Cumhuriyet İlkokulu, 7 yaşındaki mülteci öğrencilerin Türkçe öğrendiği uyum sınıfını okulun bahçesindeki konteynere yerleştirdi. Okul yönetimi şiddetli kar ve yağmurlu havaya rağmen çocukların, soğuk konteynerde eğitim almalarına başka bir çözüm yolu bulamazken, okula karne dağıtmaya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de öğrencilerin konteynerde ders işlemelerini görmezden geldiği öğrenildi. 

'Ayrımcılığın bir yüzünü ortaya koyuyor'

Kötü koşullar ve ihmal nedeniyle ölen işçileri hatırlatan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Başkanı Nejla Kurul "Öğrencilerin konteynerde eğitim görmelerinin sorumlusu okul müdürü, ilçe ve il milli eğitim müdürleri ile MEB’dir. Ayrıca gönderilen fonların kullanımını denetlemeyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’da sorumlular arasındadır. Bu fotoğraf karesi bir okulun hikâyesini anlatsa da yüzlerce okul, bu durumla karşı karşıya. Bu çocuklar neden okulun içinde değil de bahçede ve içi buz gibi bir konteynerin içindeler? Fotoğrafın bu hali, eğitimdeki mülteci çocuklara dair ayrımcılığın bir yüzünü de ortaya koyuyor’’ diye konuştu.

'Bütün ihtiyaçlar karşılanıyor'

Telefon ile ulaştığımız Okul Müdürü Serkan Gökşen ise konuya ilişkin ‘’Memur olduğum için basına konuşamam ancak o çocuklarda benim öğrencilerim. Bu okulda yaklaşık 500 mülteci öğrenci var. Ayrımcılık yapılmıyor. Konteynerde eğitim gören çocukların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun dışında başka bir şey söyleyemem” dedi.

KARAR/KÜBRA KÖKLÜ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)