adscode
adscode

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Kurucu: Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Cumhur Çökmüş

Kuruluş tarihi: 2013

Bulunduğu il: Konya

Akademik birimleri: Mühendislik ve Mimarlık, Tarım ve Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere 3 fakültesi; Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 219

Akademik personel sayısı: 58 

Burs olanakları: Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’ne (KGTÜ) tam burslu olarak ilk 50.000 içerisinden yerleşen tüm öğrenciler mezuniyetleri sonrasında Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker A.Ş. şirketlerinde işe yerleştirme garantisine sahip oluyor. Ayrıca ilk 75.000 içerisinden yüzde 75 burslu ve yüzde 50 burslu programlara yerleşen tüm öğrenciler, ilk 2 tercihinin tamamını KGTÜ olarak belirtmeleri durumunda aynı şekilde işe yerleştirme garantisine sahip oluyorlar.

KGTÜ’ye ilk 100.000 içerisinden yerleşen tüm öğrenciler, başarı bursu olarak aylık ödemeler şeklinde 300 TL ila 6.000 TL arasında değişen burs kazanıyorlar. Burs yılda 8 ay süreyle ödeniyor ve İngilizce Hazırlık dahil 5 yıl boyunca geçerli.

KGTÜ’ye yerleşen öğrenciler, 4. dönem başında gerçekleşen bölüm seçme aşamasında Gıda Mühendisliği ya da Bitkisel Üretim ve Teknolojileri bölümlerini seçerlerse aylık başarı burslarında yüzde 30 artış oluyor. KGTÜ’yü ilk 3 tercihine yazarak yerleşen öğrencilere, tercih sırasına göre tek seferlik 500 TL ile 1.000 TL bursu veriliyor.

Yurt olanakları: KGTÜ’ye tam burslu olarak yerleşen öğrencilere ücretsiz özel yurt bursu veriliyor. Yüzde 75 burslu kontenjanlara yerleşenlere yurt ücretinden yüzde 25 indirim, yüzde 50 burslu kontenjanlara yerleşen öğrencilere ise yüzde 10 indirim sağlanıyor.

 

Öğrenci kulübü sayısı: 8

 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:  Michigan State, California Davis, Montana State, Missouri, Purdue ve Kyoto üniversiteleriyle eğitim ve araştırma alanında ikili işbirliği anlaşmaları bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: 25.000 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

 

* Mezuniyet sonrasında, ülkemizin sayılı sanayi kuruluşlarından Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding bünyesinde yer alan gıda, enerji, bilişim, biyoteknoloji, kimya, malzeme, tarım, tohumculuk, hayvancılık, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret ve benzeri sektörlerde faaliyet göstermekte olan şirketlerde işe yerleştirme garantisine sahip olmak için.

* Bölüm tercihini daha bilinçli şekilde, okuyacakları bölümleri tanıyarak yapabilecekleri için. KGTÜ’ye yerleşen öğrenciler, başlangıçta lisans bölümlerine yerleşmek yerine, ortak programlara yerleşirler ve 3. dönem sonunda aynı program altında yer alan bölümlerden istedikleri birini herhangi bir koşula bağlı olmaksızın seçebilirler. Örneğin, KGTÜ’nün Mühendislik Programlarına (SAY) yerleşen bir öğrenci, Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ya da Gıda Mühendisliği Bölümlerinden istediği bir tanesini ortak ders programının sona erdiği 3. dönem sonrasında seçerek bu bölümden mezun olur. Aynı şekilde İktisadi ve İdari Programlara (EA) yerleşen bir öğrenci 3. dönem sonunda Ekonomi veya Uluslararası Ticarete ve İşletmecilik Bölümlerini, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programlarına (SAY) yerleşen bir öğrenci ise Bitkisel Üretim ve Teknolojileri veya Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinden birini tercih edebilir.

* Ülkemizde bir ilk olan 4K sanal sınıf desteği ve Avrupa Dil Pasaportu (Europass) sahibi olarak çok iyi bir İngilizce eğitimi almak ve eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan bir üniversiteden mezun olarak alanındaki en son gelişmeleri en hızlı şekilde takip edebilmek için.

* Akademik derecelerini ülkemizin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden almış, sektörle iç içe çalışan, Ar-Ge projesi yürütme deneyimine sahip nitelikli bir akademik kadrodan eğitim almak için.

* Henüz lisans öğrencisi iken uygulama odaklı ve ürün geliştirmeye yönelik Ar-Ge projelerinde yer alarak, mezun olmadan önce iş tecrübesine sahip olabilmek için.

 

İletişim Bilgisi: www.gidatarim.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)