adscode
adscode

Körler Müessesesi'ne 1.lik

Ünlü oyuncu Öner Erkan'a en iyi oyuncu ödülü kazandıran, aile içi iletişimsizliğin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı Körler Müessesesi, Bursa Kısa Film Yarışması'nda Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu.

Körler Müessesesi'ne 1.lik
Üniversite
Körler Müessesesi filminde, evli bir çift üzerinden günümüzde ailelerde en büyük sorun haline gelen iletişimsizlik sorgulanıyor. Yalan Dünya dizisindeki rolüyle büyük beğeni kazanan Öner Erkan ile Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şeker Ağa karakterini canlandıran Yüksel Ünal'ın da rol aldığı Körler Müessesesi, bugüne kadar katıldığı aralarında İzmir Kısa Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali, İstanbul Kısa Film Festivali gibi 10'a yakın festivalde, finalist olmayı başardı.


 
ABLA YAZDI, KARDEŞİ YÖNETTİ
Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı'nın, öyküsünü yazıp yönetmenliğini kardeşi Damla Güçer ile birlikte yaptığı film, Bursa Kısa Film Yarışması Kurmaca Dalı Birincilik Ödülü'nü kazandı. Öner Erkan da Çukurova Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda Basri rolüyle En İyi Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.
 
Filmle ilgili bilgi veren Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı, "Basri, sıradan bir yaşamı olan, evli genç bir memur. Ancak eşiyle aynı evde yaşamasına karşın onu bir süredir görememekte ve duyamamakta. Yine de Basri, Eylül'ün hala evde olduğunun farkında. İngilizce öğretmeni Eylül'ün kitapları ve diğer eşyaları yerli yerinde, her sabah kahvaltı tam saatinde hazır. Özel ders verdiği öğrencisi eve gelip gidiyor. Anne ve babasıyla birlikte yemeğe çıktıklarında onlar Eylül'ü görürken Basri göremez. Basri için genç kadının sesi ve görüntüsü adeta silinir. Basri bu sorununu bir göz doktoruna giderek çözmeye çalışır. Bu sırada da ailesine ve arkadaşlarına ve özellikle de karısına bu sorununu belli etmemeye çalışır. Filmin sonunda ise çiftin birbirini göremeyip duyamadıkları tahtaya yazdıkları notla iletişim kurmaya başlamalarıyla ortaya çıkar. Filmimizde, genç çiftin iletişimsizlik problemine farklı bir açıdan bakmak istedik. Ailelerde en büyük sorun iletişimsizlik, bütün sorunların temeli buna dayanıyor" diye konuştu.
 
Yönetmenliğini Dilara Balcı ile Damla Güçer'in yaptığı filmin Görüntü Yönetmeni Hüseyin Çağlar Çamtepe, Öner Erkan, Yüksel Ünal, Ergün Metin, Sencar Sağdıç, Aynur Kesecioğlu ve Zeynep Aracıoğlu ise oyuncu kadrosunu oluşturuyor. 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)