adscode
adscode

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı

Sosyal mesafe, doğal havalandırma, bahçe gibi konular nedeniyle koronavirüs sonrası okul mimarisinin önemi daha da çok arttı.

Koronavirüs, okul mimarisinin önemini artırdı
Eğitim

Antalya Koleji, üç kampüsünde de sahip olduğu olanaklarla öğrencilerine güvenli bir eğitim sunuyor. Kolej, uzaktan eğitim başarısının yanı sıra mimari özellikleri nedeniyle bu yıl öğrenci sayısını artırdı.


‘En iyi mimarlarla çalıştık’
Antalya Koleji Kurucu Başkanı İbrahim Sezgin Koca , okullarını inşa ederken mimariye büyük önem verdiklerini belirterek “Okulların yönetim ve öğretmen kadrosu, sunduğu imkânlar, eğitim modeli kadar mimarisi de çok önemli. Çünkü okul, sadece öğrencilerin eğitim aldığı yer değil aynı zamanda dinlendiği, oyun oynadığı, gününün büyük bir bölümünü geçirdiği bir yer. Biz de bundan hareketle tüm kampüslerimizi öğrencilere mutlu, sosyal ve güvenli bir ortam sunması için inşa ettik. Proje aşamasında hep iyi mimarlar ve iç mimarlar ile çalıştık” dedi.


‘Bu yıl ilgi büyük’
Koca, bu yıl büyük bir ilgi gördüklerini belirterek “Dijital platformların kaynaklarından yararlanarak teknolojinin avantajlarını öğrenci ve öğretmenlerimizle buluşturduk. Eğitim materyallerimizin teknoloji ile entegre içeriklerinden faydalandık. Öğrenciler bir yandan da en sevdiği etkinlikleri aktif olarak uzaktan eğitimde alıyor. Bu dönemde özellikle bize avantaj olarak geri döndü” dedi.


Koca uzaktan eğitim başarısının yanı sıra kampüslerin sahip olduğu mimari olanaklar nedeniyle de ilginin arttığına dikkat çekerek “Kampüslerimiz etkileyici mimarileri, bütün sınıf ve atölyelerimizin sosyal mesafe kurallarına uygun ve ferah olarak dizayn edilmesi, sınıfların oyun ve bahçe alanlarına açılması, öğrencilerin birden çok spor dalıyla ilgilenmesine olanak sağlayan açık ve kapalı spor alanları, öğrencilerin doğa ile iç içe olması veliler için de en çok özellikle bugünlerde özel okul olarak bizi tercih ediyor” diye konuştu.


Devasa kampüsler
Okulun üç kampüsü de mimarisiyle dikkat çekiyor. Lara Kampüsü, 50 dönüm arazi üzerine, 4 katlı ve 26.500 metrekare kapalı alana sahip. Denize sıfır olan Konyaaltı Kampüsü ise 23 dönüm arazi üzerine 19.000 metrekare alanı var ve 5 katlı. Yine 5 katlı olan Manavgat Kampüsü de 20 dönüm arazi üzerine 12.500 metrekare kapalı alana sahip.


Tüm önlemlere uyuluyor
Kampüsler, sahip olduğu olanaklar dışında alınanlar önlemlerle de koronavirüse karşı korunuyor. Düzenli olarak dezenfekte edilen, ziyaretçi girişlerinin HES kodu ile yapıldığı okulda öğretmenler ve personeller bilgilendiriliyor ve Mili Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın tüm tedbirleri eksiksiz uygulanıyor. Ayrıca Konyaaltı Kampüsü, TSE’nin ‘Eğitim Kurumlarından Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme Ve Kontrol Klavuzu’na göre yapılan denetimleri başarıyla geçti ve ‘Okulum Temiz’ belgesi aldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)