adscode
adscode

Koronayı yenersen rövanşı yok

Güney Kore’nin bulaşıcı hastalık uzmanları yaptıkları açıklamada koronavirüs enfeksiyonun tam iyileşmesinden günler hatta haftalar sonra PCR testlerinin pozitif olmasının hastalığın yeniden tekrarladığı anlamına gelmediğini belirttiler.

Koronayı yenersen rövanşı yok
Sağlık

Yeni Çağ Gazetesi'nden Selim öztürk'ün haberine göre; Güney Kore’nin bulaşıcı hastalık uzmanları yaptıkları açıklamada, koronavirüs enfeksiyonun tam iyileşmesinden günler hatta haftalar sonra PCR testlerinin pozitif olmasının hastalığın yeniden tekrarladığı anlamına gelmeyip testin ölü virüs parçalarını belirlemesinden kaynaklandığını bildirdiler.

Yeni çıkan hastalık kontrol merkezi klinik komitesinin lideri Oh Myoung-don yaptığı açıklamada, komite üyelerinin, Covid-19’un küresel çapta kontrolü çabalarını zorlaştıracak COVID-19 reinfeksiyonları veya reaktivasyonları olabileceğine inanmak için çok az neden bulduğunu söyledi.Seul Ulusal Üniversitesi hastane doktoru Oh, Ulusal Tıp Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısında “Testler ölü virüsün ribonükleik asidini tespit etti,” dedi. COVID-19 teşhisi için kullanılan polimeraz zincir reaksiyon (PCR) testlerinde, virüsün genetik materyallerinin, test sırasında canlı bir virüsten mi yoksa sadece alabilecek ölü virüs hücre fragmanlarından mı olduğunu ayıramadığı bu nedenle hastalık iyileştikten sonra yanlış pozitiflere PCR testlerine yol açabileceği bildirildi.Virüsün genlerini tespit eden PCR testi, COVID-19'u test etmek için Kore'de kullanılıyor ve relaps vakaları PCR testinin teknik kısıtlılıklarından kaynaklanıyor.

Ulusal Tıp Merkezi, pazar günü itibariyle, Kore'de 263 kişinin virüssüz ilan edildikten sonra tekrar hastalık için PCR pozitif test ettiğini, bunun 17'sinin küçük veya genç olduğunu söyledi."Solunum epitel hücresinin yarı ömrü üç aya kadar sürer ve hücredeki RNA virüsü, hücrenin ortadan kaldırılmasından bir ila iki ay sonra PCR testi ile tespit edilebilir." dedi.Komitenin bulguları, Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından daha önce yapılan, tekrarlanan hastaların bulaşıcılığın çok az olduğu veya hiç olmadığı yönünde daha önce yaptığı bir değerlendirmeyi doğruladı. Komite, iyileşmiş hastalarda virüs kültür testlerinde canlı virüs tespit edilmediğini duyurdu.Virüsün yeniden canlanması, Kore'nin sağlık eğrisini platoya ulaştırdığı ve son 11 gün boyunca günde yaklaşık 10 yeni enfeksiyon bildirdiği için sağlık endişelerini artırdı.Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre, çarşamba günü Kore dokuz yeni COVID-19 vakasını doğruladı.Yeni vakalardan beşi denizaşırı, üçü Daegu ve bir tanesi Gyeonggi Eyaletindeydi.

Komiteye göre, virüs iki hastanın daha ölümüne neden oldu ve ölüm oranını 246'ya yükseltti. Komite, COVID-19'un tekrarlama nedeni olarak yeniden aktifleşmesi hipotezini reddetti ve hastaların geliştirdiği antikorlar nedeniyle yeniden enfeksiyon oluşma olasılığının çok az olduğunu veya hiç olmadığını söyledi.“COVID-19'un yeni bir virüs ürettiği süreç sadece konakçı hücrelerde gerçekleşir ve hücrenin çekirdeğine girmeden gerçekleşir. Buda kronik enfeksiyona veya nükslere neden olmadığı anlamına geliyor” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)