adscode
adscode

Koşamayanlar için engel dinlemeden koşacaklar

IRONMAN 70.3 yarışında, dünya 7’ncisi olan Sports People Turkey Sporcusu Triatlet İpek Onaran, dünyanın dört bir yanından 100 bini aşkın kişinin katılması beklenen ‘Wingsfor Life World Run’da, İzmir Üniversitesi…

Koşamayanlar için engel dinlemeden koşacaklar
Üniversite
Yüzme, koşu ve bisiklet parkurlarını kapsayan IRONMAN 70.3 yarışında, dünya 7’ncisi olan Sports People Turkey Sporcusu Triatlet İpek Onaran, dünyanın dört bir yanından 100 bini aşkın kişinin katılması beklenen ‘Wingsfor Life World Run’da, İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takımı Yöneticisi Osman Ertöz ile birlikte yarışacak.

Omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla tüm dünyada aynı anda gerçekleşen Wingsfor Life World Run’ın Türkiye ayağında,İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı Yöneticisi Osman Ertöz ile birlikte yarışacak olan Sports People Turkey Sporcusu Triatlet İpek Onaran, Kadın ve Toplum dersi kapsamında İzmir Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.Türkiye’de yaklaşık 500 lisanslı sporcunun olduğu, yüzme koşu ve bisiklet sporlarını ortak bir dalda buluşturan Triatlon alanında ulusal ve uluslararası dereceleri bulunan Onaran,spor yaşamına dair deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
 
Beslenme ve uyku düzeninin yarışlardaki performansı üzerinde büyük etkisi olduğunun altını çizen Onaran, sosyal yaşamdan uzaklaşmadan bu sistemi yürütmenin mümkün olduğunu da belirtti. Kendisinin de herkes gibi arkadaşları ile vakit geçirdiğini, sinemaya ya da tiyatroya gittiğini anlatan Onaran, planlı hareket etmenin önemine dikkati çekerek, kendisinin 2017 planlarının bile hazır olduğunu söyledi.Spor kariyerinin yanı sıra matematik öğretmenliği yaptığını da dile getiren başarılı sporcu, bu yoğun tempo sebebiyle moralinin düştüğü zamanlar olduğundan da söz ederek, “Sevmediğim ya da moralimi bozan şeyler olduğunda bakış açımı değiştirmeyi deniyorum. Böylece olumsuz düşüncelerden uzaklaşıyorum. Çocukken moralim bozuk olduğu zamanlarda koşuya çıkardım, geri döndüğümde ise aklımdaki tüm kötü düşüncelerden kurtulmuş olurdum” dedi.
 
Wingsfor Life World Run’ın ayrılmaz ikilisi

İpek Onaran, katılımcı kontenjanının son başvuru tarihinden günler önce dolduğu İzmir’de, yoğun bir katılımla gerçekleşmesi beklenen Wingsfor Life World Run kapsamında Osman Ertöz ile birlikte ‘koşamayanlar için koşmaktan’ büyük mutluluk duyacağını da ifade etti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışlarda da beraber mücadele eden ikili, Türkiye ayağına 3 bin 500 kişinin katıldığı Wingsfor Life World Run 2015’te 19.18 km kat etmeyi başarmıştı. Bu başarı Osman Ertöz’üTürkiye 50 yaş klasmanında 3’ncü, lokal genel klasmanında 84’üncülüğe taşımıştı.
 
WingsFor Life World Run nedir?

İlki 2014 yılında düzenlenen ve dünyanın dört bir yanında aynı anda başlayan bir yarış olan Wingsfor Life World Run, bu yıl 34 ülkedeki 34 farklı lokasyonda gerçekleşecek. Organizasyon kapsamında, yarışın başlamasından 30 dakika sonra, sabit hızla ilerleyen bir yakalama aracı, yarışmacıları takip etmeye başlıyor. Aracın yanından geçtiği yarışmacılar için yarış tamamlanmış oluyor. Yakalama Aracı, son koşucuyu yakalayana kadar belli aralıklarla hızını artırıyor, son yakalanan kişi ise ‘global şampiyon’ olarak yarışı tamamlıyor.  2004 yılında omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak amacıyla kurulan WingsFor Life Vakfı tarafından yürütülen yarış organizasyonundan elde edilen tüm gelir, omurilik felci ve tedavisiyle ilgili araştırmalar için kullanılıyor.İlk iki yılında 7 milyon Euro’luk gelirle rekor bir bağış toplanan koşunun 2016 hedefi ise bu rakamı daha da yukarılara taşımak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)