adscode
adscode

KPSS Sonuçları Açıklandı

KPSS Sonuçları nihayet açıklandı.

KPSS Sonuçları Açıklandı
Eğitim
Merakla beklenen KPSS Sonuçları nihayet açıklandı.

Sonuçlar için tıklayınız !



ÖSYM 2015 KPSS Sonuçları açıklandı


2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklandı. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını öğrenebilecekler. Ayrıca KPSS sonuçlarına açıklanır açıklanmaz haberimizde yer alan bağlantı sayesinde erişebilirsiniz.


ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?
 
KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.
 
Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir. 
 
KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.
 
Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.
 
Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.
 

ÖSYM DUYURUSU
 

DUYURU
(28 Temmuz 2015)

 

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile 
Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Sınav Sonuçlarının Açıklanması

 

4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı (13 test, 500 soru) ile 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılan 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (16 alan, 800 soru) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları 28 Temmuz 2015 tarihinde saat 18:35’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından;

  1. 2015-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Eğitim Bilimleri Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 52.sorunun iptal edilmesine, Muhasebe Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 5.sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine;
  2. 2015-ÖABT Sınavın’da ise; Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 7. ve 18. soruların, Almanca Öğretmenliği Testindeki 9. ve 35. soruların, Fizik Öğretmenliği Testindeki 13. sorunun, İngilizce Öğretmenliği Testindeki 6. sorunun, Kimya Öğretmenliği Testindeki 42. sorunun, Rehber Öğretmenliği Testindeki 21. ve 29. soruların, Tarih Öğretmenliği Testindeki 21. sorunun, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Testindeki 48. sorunun iptal edilmesine ve Coğrafya Öğretmenliği Testindeki 24. sorunun “D” olarak girilmiş olan cevabının “E” olarak, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testinde “A” olarak girilmiş olan 1. sorunun cevabının “B” olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.
  3. Sınavın Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Testlerinde yer alan bazı  sorulara iptal davası açılmış olması sebebiyle bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.

Sınav sonuçlarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

 Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)