adscode
adscode

KPSS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

​2014 KPSS sonuçları merakla bekleniyor. Sınava giren memur adayları KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KPSS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Eğitim
2014 KPSS sınavı yapıldı. Sınava giren adaylar sonuçları bayramdan önce bekliyordu ancak bayramdan önce açıklanmayan KPSS sınavı sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da bir çok çevrede beklenti KPSS sonuçlarının bugün açıklanması yönünde.

KPSS sınav sonuçları ÖSYM internet sitesi üzerinden açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarını kontrol edebilecekler. KPSS sonuçları memur olmak isteyen adaylar için önem taşıyor. Ön lisans ve orta öğretim için yapılan KPSS sınavının sonuçları bugün açıklanabilir.
7 bileziğini pense ile keserek sınava girebildi

Ankara'da 2014 KPSS Ortaöğretim-Ön Lisans sınavına girmek okula gelen Hatice Karagöz, sınav öncesi kolundaki bileziklere takıldı.

Karagöz, görevlilerin içeriye almaması üzerine, kolunda bulunan ve uğraşlarına rağmen çıkartamadığı 20 bin TL değerindeki 7 adet bileziği pense ile keserek, sınav salonunu girebildi.

İlginç olay, Ankara Şentepe Anadolu Lisesi’nde, sınav öncesi adayların görevlilerce kontrolü esnasında yaşandı. Uzun süredir beklediği sınav için sabah eşi Satılmış Deligöz ile birlikte Şentepe Anadolu Lisesi’ne gelen Hatice Karagöz, kontroller sırasında ÖSYM Başkanlığı'nın, 'Adaylar sınavlara, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmiyor." talimatı gereği, engele takıldı.

Görevlilerin, kolundaki bilezikleri çıkarmasını istemesi üzerine Karagöz, parmağındaki yüzüğü çıkardı, ancak 7 adet bilezik için uğraşlarına rağmen bunda başarılı olamadı. Sınava girmekte ısrar eden Hatice Karagöz, son çare olarak kolundaki altın bilezikleri keserek, salona girebildi.

KİLO ALINCA BİLEZİKLER KOLUNDAN ÇIKMADI

Eşini, sınavın yapılacağı okula getiren Satılmış Deligöz, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada, yapılan uygulamayı 'çağ dışı' olarak niteledi. Kolundaki bilezikler için eşinin görevlilerce sınav salonuna alınmadığına işaret eden Satılmış Deligöz, "Görevlilere, bileziklerinin eşinin kolundan çıkmadığını söyledik. Polise, bununla ilgili kelepçe takabileceğini söyledik. Parmağından yüzüğü çıkarmayıp bilezikleri çıkaramadığımız için kesmek zorunda kaldık. Biz bilezikle sınava girilmeyeceğini bilmiyorduk. Sınavı kaçırma korkusu ile yaklaşık 20 bin TL değerindeki 7 bileziği kesmek zorunda kaldık." dedi.

KPSS uğruna kolundaki 7 bileziği kesen Hatice Deligöz ise, 2 yıldır bilezikleri taktığını belirterek, kilo aldığı için bileziklerin kolundan çıkmadığını ve daha önce de çıkarmak için çok uğraş verdiklerini söyledi. Deligöz, "Dün akşam sabunla, yağ ve çorap ile dün akşam denedik, ellerim yara oldu. ‘Çıkarmazsanız sınava giremezsiniz’ dediler. Biz de pense ile bilezikleri kestik. Son 5 dakikada sınava girdim. Sınava girmeyi istiyordum. Eşim de ‘keselim o zaman’ dedi. Sınavda çıkarılacağını bilmediğim için kuyumcuya da gitmedim." şeklinde konuştu.

Başvuruların başladığı günden beri KPSS için hazırlandığına dikkat çeken Hatice Deligöz, evde kendi imkanları ile sınava hazırlandığını dile getirdi.
 
Sınava alınmayan öğretmen için iyi haber


Adana'da, sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı içinKPSS'ye alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

"Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılan ve hakkında soruşturma başlatılan Çetinkaya için cumhuriyet savcısının, kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle dosyaya takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarınca düzenlenen raporda, "Şüpheliye ait kimlikte basılı bulunan soğuk mühür izinin belgedeki devamına ve izdüşümüne uygunluk sağladığının görüldüğü, belgedeki fotoğraf değişikliği yapıldığını gösterir nitelikte bulguya rastlanılmadığı" görüşüne yer verildi.

Fotoğraflar üzerinde incelemeyi olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir deformasyonun bulunmadığının kaydedildiği takipsizlik kararında ise şu ifadeler kullanıldı:
"Uzmanlık raporu ve soruşturma evrakı kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği hususunda ilgili kamu görevlilerinin somut hiçbir delille desteklenmeyen ortak kanaatleri doğrultusunda düzenledikleri tutanak dışında bir delil elde edilemediği anlaşılmakta, şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.''

KPSS Ön lisans oturumu yapıldı

Önlisans mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde yapıldı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.
KPSS önlisans sınavına 827 bin 230 aday başvurmuştu.
KPSS ortaöğretim oturumu yapıldı

KPSS'nin ortaöğretim oturumuna 1 milyon 828 bin 53 aday başvurmuştu. 
KPSS, ortaöğretim düzeyine yönelik yapılan oturumla tamamlandı. 
Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
Kaynak: Haber7

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)