adscode
adscode

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınavının yapılmasının ardından bazı soruların cevapları belli olurken öğrenciler bir yandan da bu zorlu sınavın…

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Sınavlar

2016 KPSS sonuçları 9 haziran'da açıklanacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı için ÖSYM resmi sitesinde bir açıklama yayınladı.

Bazı kamu görevleri için KPSS şartı kaldırıldı

“Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar için Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yönetmeliğin "İstisnalar" başlıklı 3'üncü maddesine "kaymakam adayları" ibaresinden sonra gelmek üzere "Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları" ibaresi eklendi.

Yapılan bu değişiklikle, Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları ile aday konsolosluk ve ihtisas memurları için KPSS şartı aranmayacak. 

Yönetmelik, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yarışma sınavlarına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla yapılacak sınavların usul ve esaslarını belirliyor. 

Yönetmelik kapsamı dışında kalan diğer meslekler şöyle: 

"Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, kaymakam adayları, Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile istisna tutulanlar."

kpss-sinav-tarihi-65465


ÖABT: 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.

DHBT: 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)