adscode
adscode

KPSS'de İkinci Gün Maratonu Başladı

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ikinci gün sabah oturumu yapılıyor.

KPSS'de İkinci Gün Maratonu Başladı
Sınavlar
81 il merkezinde ve Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınav saat 09.30'da başladı. Adaylar, sınav salonuna giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı veya pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasıyla görevliler sınavda uyulacak kuralları adaylara iletti. Daha sonra ise sınav başladı.

Bu oturumda adaylar, 160 dakika içerisinde hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe alanlarından 30'ar soruya yanıt vermeye çalışacak.

Bu arada adaylar sınavlarda ter dökerken yakınları da okul çevrelerinde beklemeyi sürdürüyor. Bazı vatandaşlar dua ederken, bazıları ise gazete, kitap okuyarak vakit geçirmeyi tercih ediyor.

-SINAV MARATONU SÜRECEK-

KPSS'nin saat 14.00'te başlayacak oturumunda ise 30'ar soruluk çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi ile uluslararası ilişkiler konularına ilişkin testler yer alacak. Adayları 160 dakikada bu testleri cevaplayabilmek için ter dökecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise tek oturumda 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek. ÖABT'de adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları 75 dakikada çözecek. (ANKA)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)