adscode
adscode

KPSS’de yine 'aynı soru' iddiası

İptal edilip yeniden yapılan KPSS ile ilgili yine 'aynı soru' soruldu iddiaları var.

KPSS’de yine 'aynı soru' iddiası
ÖSYM
Güncelleme : 23-Sep-22 10:31

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz 2022’de düzenlenen ancak bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine iptal edilen 2022- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül Pazar günü tekrar yapıldı.
ÖSYM’nin soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını adayların erişimine açmasının ardından tekrarlanan KPSS’deki soruların bir kısmının, başka yayınevlerinin yayınladıkları sorularla aynı olduğu iddiaları gelmeye başladı. Kimi aday Twitter’dan bu soruları paylaşırken kimi de cevapların şifreli olduğunu iddia etti. Konu sosyal medyada tüm gün tartışılırken bazı adaylar da soruların sadece benzerlik taşıdığını belirterek şaibe iddialarıyla dezenformasyon yapıldığını söyledi.

ÖSYM’ye çağrı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da konuyu gündeme taşıdı. Paylaştığı videoyla “Bu sorulara ÖSYM’nin ve ilgili kurulların yanıt vermesi lazım. 2., 31., 32., 52., 57. ve 60. soru herhangi bir yayınevinin sorularıyla aynı mıdır, değil midir?” diyen Kaya, adaylardan da tespit ettikleri soruları paylaşmalarını istedi.

İptal edilen KPSS’ye yönelik Devlet Denetleme Kurulu’na, “Raporunuz ne oldu? Ankara Cumhuriyet Savcılığı suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmanın neticesi nedir?” diye seslenen Kaya, ÖSYM Başkanı’na “Sen göreve geldikten sonra bu soruları kimlerle ve nasıl hazırladın? Bir kez daha gençlerimizin umudu çalınmasın istiyoruz. Yetkilileri sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz” dedi. ÖSYM’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Resim

Twitter'da gündem

Twitter'da #kpss2022iptaledilsin etiketi gündem olurken konuyla ilgili yorumlar ise şöyle:

- Benim 3. Kez sınava girecek dermanım kalmadı.Koskoca bir seneyi masa başında geçirdik bıktık artık.Şimdi gene sorular çalındı deniyor. Amacınız ülke de sağlıklı genç bırakmamak sanırım, yazıklar olsun.ÖSYM bir sene soru hazırlayamayan rezil bir kurum artık.

- Yeni bir komisyon dediniz fakat aynı skandal ile tekrar karşımızdasınız, insanların emeklerine saygı gösterip olayı soruşturmaya açın ve gerekeni yapın.

- Bu iddialara ÖSYM bir cevap versin! Sınava girenler sorular çalındı diyor. Daha önce sorular yayınlandı diyor. Ösym bir cevap ver!

- İptal olmasını hiç ama hiç istemiyorum çünkü bir kere daha hazırlanacak gücüm yok ancak ilk sınavı bu olaylardan dolayı iptal ettirmedik mi? Sınavınız iyi geçti diye gelip burada ahkam kesmesenize, insanların emeğini hiçe saymanızı gerektirmiyor.

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)