adscode
adscode

KPSS'den Düşük Puanla Atanacak Bölümler

KPSS'de düşük puan alanlar hangi alanlara atanabiliyor?

KPSS'den Düşük Puanla Atanacak Bölümler
Sınavlar
Her geçen yıl aday sayısı artmakta ve kamu personeli olmak biraz daha zorlaşmaktadır. Fakat bazı meslekler var ki; onlar hâlâ revaçta. Bu meslekleri icra etme yeterliliğine sahip olan adayların KPSS’yi kazanmaları çok daha kolay.

www.ogretmendiyari.com'un haberine göre  düşük puanlarla ataması yapılan bölümler şöyle;
 
Düşük Puanla Atanan Memurlar (Lisans)
 
1. Sağlık ile İlgili Bölümler
 
Bilhassa son yıllarda yapılan ve hızla devam eden sağlık yatırımları bu alandaki istihdam olanağını da arttırdı.  Dolayısıyla düşük puanlarla ataması yapılan Hemşirelik, Veterinerlik, Ebelik ve Çocuk Gelişimi gibi sağlık bölümlerinden mezun olan kişilerin atanma ihtimali bir hayli fazla. Özellikle Hemşirelik kadrolarına 69-70 civarı puanlarla atanılabilir. Ebe kadrolarının puanı 60’a kadar düşüyor. Çocuk Gelişimcisi kadrolarına ise 60’lı puanlarla atanmanız mümkün. Bu bölümler çok revaçta.
 
2. Kütüphanecilik, Arşiv Memuru
 
Kütüphanecilik de Arşiv Memuru da düşük puanla ataması yapılan kadrolardır. Bu kadrolara atanmak isteyen adayların Kütüphanecilik, Bilgi ve Belge Yönetimi, Dökümantasyon ve Enformasyon ve Arşivcilik bölümlerinden mezun olması gerekir. KPSS 2013 /1 tercih sonuçlarını incelediğimiz zaman bu bölümlerden mezun olan adayların 64-65 civarı puanlarla dahi atanabildiğini görüyoruz.
 
3. Sosyal Çalışmacı
 
Sosyal Hizmetler veya Sosyal Hizmet lisans programını bitiren adayların başvurabileceği Sosyal Çalışmacı kadrolarının da 2013 yılı itibariyle 70’li puanlarla ataması yapılmıştır.
 
4. Bilgisayar İşletmeni
 
2013 / 1 tercih sonuçlarına baktığımız zaman bazı Bilgisayar İşletmeni kadrolarına “Fotograf ve Grafik Sanatlar(Fotoğraf), Fotoğraf veya Fotoğraf ve Video lisans programından mezun olmak” şartı konulmuştur. Bu kadroların puanları da 53’e kadar düşmüştür. Diğer Bilgisayar İşletmeni kadrolarını ayrıca değerlendirmek gerekir.
 
5. Fizyoterapist
 
4587 ‘kodu ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak’ koşulu arayan Fizyoterapist kadrolarına da 70’li puanlarla atanmak mümkün.
 
6. Restoratör
 
2013 / 1 tercih sonuçlarında çok düşük puanlarla ataması yapılan kadrolardan biri de Restoratör kadrosu oldu.”Restorasyon lisans yada Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım lisans programlarından birinden mezun olmak.” koşulu aranan Restoratör kadrosunun atama puanları 49 ile 62 arasında değişti.
 
7. Folklor Araştırmacısı
 
“Halkbilim, Halk Bilim, Halk Bilimi (Folklor), Halkbilimi (Folklor) lisans programlarının birinden mezun olmak” koşulu arayan Folklor Araştırmacısı kadrosu atama puanları da çok düşük olmasa bile makul seviyede, 75-81 arasında.
 
 
8. Meteoroloji Mühendisliği
 
Çok fazla kadro ayrılmamış olsa da 2013 / 1 tercih sonuçları ile en düşük puanla atanan mesleklerden biri de Meteoroloji Mühendisliği oldu. Puanı 50 ile 60 arasında değişiyor.
 
9. Antrenör
 
Antrenörlük Eğitimi lisans programından mezun olmak şartı arayan Antrenörlük kadrosuna 70’li puanlarla atanmak mümkün.
 
10. Sportif Eğitim Uzmanı
 
“Spor Yöneticiliği veya Spor Yönetimi lisans programından mezun olmak.” koşulu ile ataması yapılan bu kadro için de 70’li puanlar yeterli oldu.
 
11. En Çok Açık Bulunan Öğretmenlik Branşları
 
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği, Özel Eğitim, İngilizce Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2013 yılı itibariyle en çok ihtiyacın bulunduğu öğretmenlik branşlarıdır.
 
Düşük Puanla Atanan Memurlar (Önlisans)
 
1. Şoför
 
“Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.” ve “E Sınıfı Sürücü Belgesi Sahibi Olmak” koşulu arayan Şoför kadroları için 70 civarı puanlarla atama yapıldı.
 
 
2. Sağlık Teknikeri
 
2013 / 1 tercihleri neticesinde Sağlık Teknikeri kadroları da makul sayılabilecek puanlarla atama yapmıştır. 57-58 puan alan adayların dahi bu kadrolara atanabildiği gözlenmiştir.
 
3. Koruma ve Güvenlik Görevlisi 
 
İlgili önlisans bölümlerinden mezun olan adayların başvurabileceği Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadroları için de atama puanları 75-80 civarındadır.
 
 
4. ARFF Memuru
 
Aranan Nitelikler;
 
Cinsiyeti erkek olmak.
“İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak.”
(Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü ARFF Memuru -İtfaiyeci-)
Taban puanlara baktığımız zaman ARFF memurluğuna da 60 ile 70 arasında puanlarla atanmanın mümkün olduğunu görüyoruz.
 
 
5. Hemşire
 
Lisans mezunları için olduğu gibi önlisans mezunları için de Hemşire kadroları çok caziptir. Taban puanları son derece uygun seviyededir. 63 üzeri puan alan adayların atanması mümkün olmuştur.
 
Düşük Puanla Atanan Memurlar (Ortaöğretim / Lise)
 
1. Ebe
 
Lise mezunlarının en düşük puanla atabileceği kadro Ebe kadrosudur. Bu kadroya atanabilmek için ‘Ortaöğretim kurumlarının Ebelik veya Ebelik-Hemşirelik Bölümünden mezun olmak’ koşulunu sağlamak gerekir.
 
2. Sağlık Memuru
 
İlgili alanlardan mezun olan adaylar Sağlık Memuru kadrolarına başvurabilir. 70’li puanlarla atanmak mümkündür.
 
3. Teknisyen
 
Teknisyen kadroları da Ortaöğretim mezunlarının yönelebileceği kadrolardır. Fakat bu kadrolara girebilmek için öncelikle aranan niteliklerde yer alan kurumlardan mezun olmak gerekir. 

KAYNAK VE DÜZENLEME
http://www.osymkilavuzu.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)