adscode
adscode

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: Atamalarla öğretmen açığını kapadık

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, 1923'ten bu yana en çok öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanı olduğunu belirterek, "Artık bu rekorun kırılmasına imkan yok çünkü, atamalarla öğretmen açığını kapadık." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: Atamalarla öğretmen açığını kapadık
Eğitim
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Maltepe Aydınoğlu Spor Tesislerinde eğitim yöneticileriyle bir araya geldiği programda, eğitim alanında bakandan bakana sistem değiştiği iddialarının doğru olmadığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının kendine mahsus gelenekleri, teamülleri olan, kurumsal kimliği bakandan bakana değişmeyen, devlette süreklilik esasına dayanarak kendi eğitim politikalarını gerçekleştiren çok seçkin bir camia olduğunu anlattı.

Nabi Avcı, Türkiye'nin son 15 yılda çok köklü değişiklik, dönüşüm geçirdiğini, ulaşımda, altyapıda birçok yenilik yapıldığını belirterek, bu yeniliklerin ve değişimlerin başında eğitimin geldiğini kaydetti.

Türkiye'de eğitim alanında özellikle son 15 yılda önemli gelişmeler yaşandığını, Türkiye'nin bu noktaya kolay gelmediğini kaydeden Avcı, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanı olduğum sırada Helsinki'de bir toplantıya katıldım. Finlandiya eğitim konusunda dünyada en üstün ülkelerinden birisidir. Toplantıda bir muhabir iki ülkenin eğitim sistemini karşılaştırmamı istemişti. 'Karşılaştıramayız' dedim. Finlandiya'da öğrenci sayısı 550 bin. Benim bakanlığım sırasında öğrenci sayısı 17 milyondu. Finlandiya'nın 5,5 milyon nüfusu var. Bizim öğrenci sayımız bile onların nüfusunun 3 katı. Onlardaki öğretmen sayısı 55 bin civarında, biz de 550 bin öğretmen var. Ancak kaliteyi karşılaştıracak olursak 550 bin öğrencinin Finlandiya'da aldığı eğitimi Türkiye'de alan en az 2 milyon öğrenci var. Bizim amacımız diğer öğrencilerimizi de aynı seviyeye çıkarmak. Türkiye bu alanda çok şeyler yaptı, yapmaya devam edeceğiz. Türkiye son 15 yıldır bütçesinden en büyük payı eğitime ayırıyor. Hem miktar hem de nitelik çok değişti. Eskiden en büyük pay milli savunmanındı. Milli savunmanın bütçesi azalmadı ancak milli eğitime ayrılan pay arttırıldı. Milli eğitim bütçesi birinci sırada. Şimdi görev yapan her 2 öğretmenden biri bu dönemde atandı. Cumhuriyet tarihinde, 1923'ten beri ben en çok öğretmen atayan Milli Eğitim Bakanı oldum. Rekor kırdık, artık bu rekorun kırılmasına imkan yok çünkü, atamalarla öğretmen açığını kapadık. Derslik sayılarımız arttırıldı. Okul imkanlarımız yükseltildi."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)