adscode
adscode

Kültürler Gediz Üniversitesi'nde Kucaklaşıyor

Gediz Üniversitesi, Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya tam 37 ülkeyi bir araya getirmeyi başardı. Yabancı gençlerin en çok tercih ettiği bilim kurumları arasında yer alan Gediz, önümüzdeki dönem…

Kültürler Gediz Üniversitesi'nde Kucaklaşıyor
Üniversite

Gediz Üniversitesi, ‘bir dünya üniversitesi olma’ hedefiyleçıktığı yolda, önemli başarı elde etti. Yabancı öğrenci alınan 2’nci yılda 4kıtadan gençler bir araya getirildi. Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’danRusya’ya, Hollanda’dan Somali’ye, Haiti’den Endonezya’ya, Türkiye’yle birliktetam 37 ülkeden öğrenciler Seyrek’teki kampüste buluşturuldu. Dünyanın renklerinibir araya getiren, kültürleri kaynaştıran Gediz, önümüzdeki dönem ülke sayısını50’ye çıkarmayı planlıyor. Bu amaçla yurtdışında yoğun çalışmagerçekleştiriliyor. İzmir’den yola çıkan heyetler, ülke ülke geziyor, hemGediz’i hem de Türkiye’yi tanıtıyor. İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 için delobi yapılıyor, destek isteniyor.

Bu seyahatlere fırsat buldukça Rektör Prof. Dr. SeyfullahÇevik de katılıyor, yurtdışında yoğun ilgi gördüklerini söylüyor. Yabancıöğrencilerin üniversite yaşamına ayrı bir dinamizm kattığına işaret eden Prof.Dr. Çevik şöyle konuşuyor: 

Milli bir hizmet bu

“Farklı kültürlerin Gediz çatısı altında buluşupharmanlanmasıyla müthiş bir sinerji ortaya çıkıyor, eğitim kalitesi artıyor.Hepsinden önemlisi dostlukların tohumları atılıyor. Uluslararası bir üniversiteolan Gediz’de kurulacak güzel ilişkiler gelecekte daha da anlam kazanacak.Çünkü her biri ülkelerinin başarılı fertleri olan bu gençler, 5-10 yıl sonraçok iyi yerlere ulaşacak, belki içlerinden bakanlar, başbakanlar çıkacak.Farklı coğrafyalardan öğrencilerimiz, Türkiye’yi de ikinci vatanları olarakgörecek, tanıtım elçilerimiz gibi çalışacak. Önümüzdeki dönem daha çok ülkedendaha çok öğrencinin eğitim için İzmir’i seçmesiyle mutluluğumuz katlanacak. Dünyabarışına ve insanlığın mutluluğuna bir nebze de olsa katkıda bulunabiliyorsakne mutlu bize...”

Asyalısı da var Avrupalısı da... 

Dünya kültürlerini buluşturma hedefini kısa sürede başaranGediz Üniversitesi’nde şu ülkelerden yabancı öğrenciler eğitim görüyor: Almanya, Azerbaycan, Belarus,Bulgaristan, Burkina Faso, Demokratik Kongo, Endonezya, Etiyopya, Fas, Gambiya,Gine, Güney Afrika, Haiti, Hollanda, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya,Kırgızistan, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik,Nijer, Nijerya, Pakistan, Rusya, Senegal, Somali, Tanzanya, Türkmenistan,Uganda, Yemen, Zambiya 

Beyin göçü tersine döndü 

GedizÜniversitesi’ne yurtdışından sadece öğrenci ilgisi yok. Yabancı akademisyenlerde burada çalışabilmek için can atıyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, beyingöçünün tersine döndüğüne dikkat çekiyor, şunları kaydediyor: “Dünyanın ensaygın üniversitelerinin önde gelen akademisyenleri bile istekli. Yabancıhocaların üniversitemizde ders verebilmek için adeta birbirleriyle yarışması,her şeyden önce ülkemiz açısından sevindirici. Her bölümümüzde alanında uzmanen az bir yabancı öğretim üyesinin ders vermesi için hazırlık yapıyoruz.” 

Gediz Üniversitesi’nde dünyanın dört bir yanından çok sayıdagenç eğitim görüyor, adeta renklerin kardeşliği sergileniyor.

egitimajansi.com

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)