adscode
adscode

Kültürünüz yoksa hiçbir şeysiniz

Kültürünüz yoksa hiçbir şeysiniz
Türkiye'den Haberler
Kişisel gelişim kitapları, yaşam koçları, gurular, uzmanlar danışmanlar, otoriteler ne derse desin, kültürünüz yoksa "başarılı, sağlıklı, uyumlu, sevimli, idealist, eser ortaya koyan" bir insan olamazsınız.
 
Kültür sözcüğü üzerine saatlerce konuşmak, sayfalarca yazmak mümkündür. Bu yazıda sizleri fazla sıkmayacağım. Sadece kendi deneyimleri aktarmakla yetineceğim.
 
İnsanların ortalama ömrü 70 yıldır. Bu da yaklaşık 25 bin güne denk gelmektedir. Bu sürenin ilk 20 yılı yani 7 bin günü çocukluk, son 5 bin günü ise fiziksel gücün oldukça azaldığı yaşlılık döneminde elimizden kayıp gitmektedir. Yani ömrümüzün yüzde 50'si kayıp yıllar olarak ifade edilebilir.
 
Geriye kalan 10-12 bin günlük süreci başarılı, mutlu, sayılan, sevilen, üretken bir birey olarak geçirebilmenin anahtarı kültür kelimesinde gizlidir.
 
İyi bir temel eğitimden geçmeden, düzenli olarak kitap, gazete, dergi okumadan, açık oturumları, konferansları, panelleri, fuarları, kaliteli filmleri takip etmeden yetkin insan olunamaz. 2-3 kişisel gelişim kitabını okuyarak başarılı olacağını sananlar hayal aleminde yaşayanlardır.
 
Sadece Leo Buscaglia, Dale Carnegie, Tony Buzan, Acar Baltaş, Üstün Dökmen, Mümin Sekman, Münir Arıkan, Ahmet Şerif İzgören vb. gibi yazarların eserlerini okumakla başarılı olunamaz.
 
Günde 8 saat uyumayan, 2 - 3 öğün dengeli gıdalar yemeden, günde 1,5 - 2,5 litre su içmeden, 1 - 2 saat egzersiz (spor) yapmadan, 1 - 2 saat öğrenme faaliyetinde (okuma, araştırma, izleme, dinleme) bulunmadan donanımlı insan olunamaz.
 
Recep İvedik, Şaban türü filmler cahil yığınları bize yansıtan, iğnelemeler içeren sahneler taşır. Emek harcamadan bir yerlere tırmanmaya çalışan insanların acizlikleri hicvedilir.
Sonuç olarak okumadan, öğrenmeden yaşayan insanlar hep hüsrana uğrarlar. Kitapları gereksiz gören insanların çok olduğu bu topraklar bu kafayı değiştirmedikçe asla bir Finlandiya, Japonya, İsviçre, Almanya, Danimarka olamayacaktır. Bilgi gerçekten çok önemli bir güçtür.
 
Sen ne diyorsun kardeşim diyenler naçizane web siteme göz atabilirler.  
 
Ali Özdemir

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)