adscode
adscode

Küresel Bir Salgına Karşı Hazırlanmalıyız !

Bill Gates: Dünya küresel bir salgına karşı hazırlıklı olmalı.

Küresel Bir Salgına Karşı Hazırlanmalıyız !
Dünyadan Haberler
Berlin'de bir konferansta konuşan Bill Gates, dünyanın küresel bir salgına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Ebola’ya karşı verilen savaştan ders çıkarılmasını ve dünyanın küresel salgınlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.
Bir konferans için Almanya’nın başkenti Berlin’nde bulunan Gates, Ebola’dan daha komplike  ve daha önce görülmemiş patojenlerin bir salgına dönüşmesinin oldukça muhtemel olduğunu belirterek, bu tarz virüslerle başa çıkabilmek için teknolojiyi yeterince kullanmak zorunda olunduğunun altını çizdi.

1994 yılında Bill & Melinda Gates Vakfı’nı kuran Gates, bu tarihten itibaren bu vakıf sayesinde küresel açlık ve sıtma gibi sorunların ortadan kaldırılması için çalışıyor.
EBOLA SALGININDA BİLANÇO ARTIYOR
Afrika’da etkisini gösteren Ebola, şu ana kadar Liberya’da 2,686, Siera Leone’de 3,199, Gine’de 1.910, Nijerya’da ise 8 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.  Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Heath Organization) açıkladığı verilere göre, 22.092 kişiye bulaşan Ebola, 8,810 kişinin ölümüne sebep oldu.

ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)