adscode
adscode

Kuşak çatışması, Trafik Şurası, toplumsal duyarsızlık ve YGS!

Milyonlarca genç ve ailesi için YGS kâbusu nihayet sona erdi.Herkese geçmiş olsun.Sınavı iyi geçenleri tebrik ediyor, istediği gibi geçmeyenlere ise sabır diliyoruz.

Kuşak çatışması, Trafik Şurası, toplumsal duyarsızlık ve YGS!
Milliyet Diyalog
Yılmayın ve çalışmaya devam edin çünkü LYS’de her şey değişebilir!..
Hafta içi Merck Serono İlaç Firması’nın davetlisiydim. Almanya’nın en eski, en güçlü ve dünyaca ünlü ve Ar-Ge’ye dayalı bir sanayi devi. Türkiye çalışanları için konferanslar serisi başlatmışlar ve ilk konukları da bendim.
Eğitim, çocuklar ve kuşaklar arası çatışmayı konuştuk.
Biz yetişkinler, yeni jenerasyona yönelik görüşlerimizi sık sık hem de her fırsatta dile getiriyoruz. Hem de en acımasız şekilde. Yine öyle oldu. Biz bize yine onları eleştirdik durduk. Daha doğrusu, birbirimizi anlama konusunda, farklı olarak ne yapabiliriz, onun yollarını aradık.
Bugünün sorunları için genel reçeteler vermek kadar hatalı bir hareket tarzı olamaz.
Her çocuk  ve her genç gibi her ebeveyn de ayrı karakter özelliklerine sahip. İşte bu yüzden, biri için çok başarılı olan bir model, diğeri üzerinde hiç etkili olmayabiliyor...
Okul çağında çocuğu bulunan anne babaların en büyük kaygısı, kendileri için en doğru öğretim kurumlarının hangisi olduğu konusundaki kafa karışıklığı.
Haksızlar mı? Kesinlikle hayır. Çünkü bu konuda öylesine ciddi bir bilgi ve tanıtım kirliliği var ki doğru olanı bulmak hem çok güç hem de tuzaklarla dolu...
Sosyal medya bağımlılığı ve giderek azalan diyalog eksikliği de önemli rahatsızlık konularının başında geliyordu...
Trafik deyip geçmeyin!
Firmaların, çalışanlarının önemli sorunlarını tıpkı kendi sorunları gibi ciddiye alıp çözüm yolu aramaları takdire şayan bir durum. Keşke her firma bu şekilde aidiyet duygusunu artırabilse.
Çok önemli konularda nedense çok duyarsızız.
İzmir’de böyle de diğer kentlerimiz farklı mı, hayır!
Rotary kulüplerinin öncülüğünde dün çok önemli bir şura düzenlendi ama katılım öylesine zayıftı ki üzülmemek elde değildi.
Üzerinde çok çalışıldı, çok iyi duyuruldu ama yine de ilgi çekmedi. Çünkü canımızı yakan, moralimizi bozan konulardan, sanki bizi de içine çekecekmiş gibi adeta kaçıyoruz.
Peki, kaçış bir çözüm mü?
Kesinlikle hayır.
Sorunlar bataklığı, onlardan kaçtıkça bizi daha çok içine çekiyor ve bunu da çok iyi biliyoruz ama yine de uzak durmayı tercih ediyoruz.
Şûrada trafik sorunları 6 ana başlıkta ele alındı. İşte konu başlıkları:
- Yayalar, engelliler, çocuklar
- Saygı, sevgi, terbiye, hoşgörü, ambulans ve trafikte öncelikli araçlar
- Eğitim, kurallar, doğru bilinen yanlışlar, magandalar ve sosyal medya
- Park sorunu, park yerleri
- Toplu taşımacılık, taksi, otobüs
- Bisiklet, motosiklet
Alınan kararlar sanırım birkaç gün için açıklanır ve devletin ilgili birimlerine ulaştırılır. Ama çok daha önemli olan, halkımızın kabullenmesi. Yoksa yasalarla, cezalarla bu sorunların çözülmesi mümkün değil!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)