adscode
adscode

Kütüphanesiz okul, karnı doymayan öğrenci, kadrosuz öğretmen kalmasın

Çölde vaha misali güzel gelişmeler de olmuyor değil. Örneğin üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği, örneğin tüm okulların kütüphaneyle donatılması. Buna bir de bugüne özel öğretmenlere yeni kadro müjdesi verilirse ne güzel olur.

Kütüphanesiz okul, karnı doymayan öğrenci, kadrosuz öğretmen kalmasın
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 25-Nov-21 16:37

Geç de olsa bir eksiği fark etmek ve o konuda yoğun bir çaba sarf etmek, hiç yoktan iyidir.

“Bugüne kadar niye yapılmadı?” diye eleştirmek yerine, bundan sonrası için en iyisinin yapılmasına katkıda bulunmak sanki en doğru olanı.

Çocuklarımızın okumaktan giderek uzaklaştığı bir dönemde “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” kampanyası, takdire şayan proje ama “çabuk olsun” yerine “en iyisi olsun” yönünde hareket edilmeli ve her yönüyle yaşayan kütüphaneler açılmalı.

Örneğin yeni kütüphaneler hibrit olmalı. Basılı eserlerin yanı sıra devlete ait tüm dijital kütüphanelere erişim olanağı sağlanmalı, öğrenciye yönelik sanal kütüphanelere abone olunmalı, her kütüphanede sınırsız ve hızlı internet bağlantılı dijital çalışma kabinleri mutlaka bulunmalıdır.

Okumayı sevdirmek için de mutlaka okuma günleri düzenlenmeli, en ünlü yazarlarımız, sanatçılarımız, kitap dostu rol model isimlerimizin katıldığı, bizzat kitap okuduğu, okuma günleri düzenlenmelidir.

Yine bu çerçevede çocuklarımıza yazmayı sevdirmek için çeşitli yarışmalar düzenlenmeli ve bunların en başında da çocuklarımızın hayallerini besleyecek ve güçlendirecek çocuk kitapları yazımı teşvik edilmelidir.

En önemlisi de evlerde o kadar çok kitap var ki kapağını açan yok. Bu yönde bir kampanya başlatılarak, çocuklara yönelik tüm atıl kitaplar tek elde toplanmalı ve ülke geneline dağıtılmalarına olanak sağlanmalıdır.

Bu hem kütüphanelerimize müthiş zenginlik sağlayacak hem de halkımızın okullarla olan bağını daha da güçlendirecektir.

Bu arada yayınevlerinin elindeki kitap stokları da unutulmamalı!

Eminiz ki onlar da bu çorbada kendi tuzlarının olmasını mutlaka isteyeceklerdir.

Söz kitaptan açılmışken, öğretim yılı başında, devletin verdiği ücretsiz ders kitapları seti içerisine birkaç okuma kitabı da konulursa müthiş bir iyilik yapılmış olur.

Bütün bunlar zor mu, hiç sanmıyorum.

Üstelik, arkasında böylesine güçlü bir destek varken.

Emine Hanım’ın himayesinde gerçekleşen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesinde kütüphanelerin mobilya tefrişatını meslek liseleri yapıyor, kitapları ise Kültür ve Turizm Bakanlığı sağlıyor.

Haydi hayırlısı diyoruz.

Okuyan Türkiye hiç kuşkusuz her alanda fark yaratacaktır.

Bu arada sınavkolik ailelere de bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz:

Çok okuyan öğrenciler, sınavlarda kesinlikle çok daha başarılı oluyorlar. Niye mi? Sorular çok uzun metinli ve ikinci defa okuyacakları bir
zamanları yok!

Hangi test olursa olsun okuduğunu şıp diye anlamak için de bol bol okumak gerekiyor.

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)