adscode
adscode

KYK borçlarına faiz işlemeye devam ediyor

KYK borçlarına düzenleme yapılacağı açıklanmıştı. Ancak borçlara faizler işlemeye devam ediyor.

KYK borçlarına faiz işlemeye devam ediyor
Eğitim
Güncelleme : 16-Aug-22 15:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz’da KYK faizlerinin sileneceğini açıklamış ve “Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" demişti. Düzenlemeden kimlerin faydalanacağı, ödemeye başlayanların durumu, geriye dönük faiz iadesi gibi konular ise netleşmemişti. Öte yandan bu açıklamadan sonra da kredi ödemeleri için faizler işlemeye devam ediyor.
Konuyla ilgili bir borçlu “Faiz silindi, borçlar düzenlenecek denmişti. Fakat hesabıma geçen hafta bloke konuldu. İçerisindeki miktarı çekemiyorum” dedi.
Borcunu düzenli ödeyenler de kafası karışık. KYK borçlarını eksiksiz ödediğini belirten borçlu, “Düzenleme nasıl yapılacak bilmiyoruz. Her ay düzenli ödüyordum ama şimdi ödemem gerekiyor mu? Bana çıkan borcu ödemeye devam mı etmeliyim yoksa yeni borcun düzenlenmesini mi beklemeliyim bilmiyorum” diye konuştu.
Ayrıca yeni düzenlemenin borcunu yapılandıranları kapsayıp kapsamadığı da net değil. Örneğin daha önce yapılandırmadan faydalanan ve borcunu 18 takside bölen bir KYK borçlusu, 31 Temmuz’daki ödemesini gerçekleştirmediği için 4 günde 15,41 TL ‘gecikme zammı’ ödedi. Borcu olanlar, KYK ve vergi dairelerini aradığında ise net bir bilgi alamıyorlar. Memurlar, konuyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını söylerken borçlular ise düzenlemenin detaylarının bir an önce açıklanmasını ve borçlarının netleştirilmesini bekliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)