adscode
adscode

'KYK, bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktı'

KYK Genel Müdürü Aksu kurumun bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktığını, öğrencilerin her anlamda başarılı bir birey olarak topluma kazandırılması konusunda ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

'KYK, bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktı'
Eğitim
KYK Genel Müdürü Aksu: - "Kredi Yurtlar Kurumu, bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktı. Barınma, burs, kredinin yanında öğrencinin her anlamda başarılı bir birey olarak topluma kazandırılması konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu, kurumun bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktığını, barınma, burs ve kredinin yanı sıra öğrencilerin her anlamda başarılı bir birey olarak topluma kazandırılması konusunda ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

"KYK siber beyin arıyor" bilgi yarışmasının finaline katılan Aksu, AA muhabirine konuya ilişkin bilgi verdi.

Aksu, öğrencilerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek ve bilinçli internet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenledikleri bilgi yarışmasına KYK yurtlarında kalan 13 bin kişinin katıldığını söyledi. 3 Mart'ta yarı finali yapılan yarışmanın finaline 50 kişinin kaldığını kaydeden Aksu, bugün 18.00'e kadar devam edecek yarışmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde ilan edeceklerini bildirdi.

Finale kalan bütün öğrenciler için hediyeler hazırladıklarını ifade eden Aksu, dereceye giren 10 öğrenciye de kendilerini geliştirmelerine imkan sunacak hediyelerle birlikte bilişim semineri kayıt hakkı vereceklerini söyledi.

KYK'nın büyük bir aile olduğunu dile getiren Aksu, "Biz bu ailenin tüm üyelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Devletin sosyal imkanlarından onları faydalandırmak istiyoruz." dedi. Aksu, KYK'nın çok iyi derecede bir insan kaynakları envanterine sahip olduğunu, düzenledikleri yarışma ve faaliyetlerle bu özelliği ortaya çıkarmak istediklerini vurguladı.

Gençlerin bu konudaki başarılarını ortaya çıkararak onları ödüllendirmek istediklerini dile getiren Aksu, "Devlet kurumları ve özel sektörde bu arkadaşlarımızın başarılarının takip edildiğine, mutlaka bir şekilde istihdam noktasında düşünüldüğüne de eminim." şeklinde konuştu.

Devlet olarak başarıyı ödüllendirmek ve desteklemekten başka bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Aksu, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif manada kendilerini geliştirebilmeleri için şu anda yüzlerce projeyle hizmet verdiklerini anlattı.

Öğrencilerin üniversite döneminde eğitime odaklanması için pek çok ihtiyaçlarına cevap verdiklerini vurgulayan Aksu, şöyle konuştu:

"Kredi Yurtlar Kurumu son 2-3 yıldır öğrencinin sosyal, kültürel ve sportif manada da desteklenmesini sağlıyor. Biz bir eğitim kuruluşu değiliz ama öğrencinin eğitime ulaşması, başarıya ulaşması için gerekli imkanları öğrencinin ayağına getiriyoruz.

Kredi Yurtlar Kurumu bugüne kadarki versiyonunun dışına çıktı. Barınma, burs, kredinin yanında, öğrencinin her anlamda başarılı bir birey olarak topluma kazandırılması konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz. KYK Siber Beyin Arıyor yarışması da bunlardan birisi. Neticesinin, ülkemiz adına faydalı olacağına eminim."

Aksu, planlama yaparken öğrencinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, "Öğrenci ekonomi kampına katılmak istiyor, Türkiye'de ekonomi konusunda ulaşabileceği otorite, akademisyen, fikir adamı ve gazetecilerle öğrenciyi buluşturuyoruz. Gelecek yaşamında kendisine bir planlama sağlaması için kariyer zirveleri yapıyoruz. Yani biz bir okul, üniversite değiliz ama ikinci bir okuluz. Ailelerden gelen geri bildirimlerden ve öğrencilerimizin memnuniyet anketlerinden Kredi Yurtlar'ın bu başarısı zaten ortaya çıkıyor." diye konuştu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)