adscode
adscode

KYK yurtlarına yüzde 80 zam!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80 zam geldi, öğrenciler zamlara tepkili.

KYK yurtlarına yüzde 80 zam!
Üniversite
Güncelleme : 05-Jul-22 14:17

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yüzde 80 oranında zam geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “KYK yurtlarına yüzde 80 zam geldi. Asgari ücrete sözde bir zam yaptılar, daha zammı vermeden 3 katını geri almaya başladılar” dedi.

Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili siyasetçiler şunları söyledi:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Asgari ücrete %30 zam, KYK yurtlarına %80 zam! Milletle dalga mı geçiyorsun Erdoğan? Suriyelilere 40 milyar dolar harcayabiliyorsun da bu memleketin evlatlarına ücretsiz barınma imkanı sunamıyor musun Erdoğan? 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Suriyelilere çocuk başına para ödeyen Erdoğan, KYK ya %80 zam yaptı.Suriyeliye çocuk başına yardım yapıp Türklere çocuk başına vergi kesmektir KYK yurtlarına zam yapmak: Devlet bu parayı almaz ise batmaz. Ancak veremeyeceği için okul bırakacak çok genç var.

Öğrencilerin ise yorumları şöyle:

* Babasına %30 zam ver oğlundan %80 al.

800 TL yurt ücreti mi olur? KYK burs zaten 850 TL4, 5 kişinin kaldığı küçücük odalar için kişi başı 800 TL almak gerçekten vicdansızlık...

*  Sizce yurtlarınız %80 zam mı hak ediyor mu?  Peki, KYK'da kalan arkadaşlarım size soruyorum, yurt ücretine bu kadar zam mı biz hak ediyor muyuz?

* Özel yurttan kurtulmak için kaç yıl kyk çıkmasını beklemiştim.Babam biraz olsun rahatlar diye çünkü Babam 2 çocuk okutuyor. Daha özel yurdumun parasını ödüyorken 450₺lik kyk yurdumun parası 810₺ olmuş.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)